To je to što me zanima!

U Lici 110 korisnika bez struje, u Baraćevoj Dragi od utorka opskrbljeni strujom iz Zadra

Trenutno pada snijeg i puše olujna bura, pa i jutros dolazi do manjih kvarova. Ekipe su na terenu i danas će se to popraviti, a dalje sve ovisi o vremenu
Vidi originalni članak

U podvelebitskom Primorju svi imaju struju jer se od utorka predio Barić Drage privremeno opskrbljuje strujom iz Zadra, ali stanje se nije poboljšalo u Nebljusima i Srbu, gdje je sada oko 110 korisnika bez struje, saznaje Hina u srijedu u Elektrolici.

Kvarovi na potezu od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene još nisu popravljeni, struja u niskonaponsku mrežu Barić Drage ne dolazi iz Karlobaga već s dalekovoda i trafostanica Elektre Zadar, kaže direktor Elektrolike Božo Marković.

TEŽAK PUT Do ličkih sela probili se Crveni križ i HGSS-ovci: 'Obišli smo sve korisnike koji su trebali pomoć'

- Takvo je izvanredno pogonsko stanje uspostavljeno kasno sinoć, pa su ljudima isključeni agregati. To se nije moglo učiniti ranije jer su i na zadarskoj strani bili kvarovi na dalekovodu, koje su monteri Elektre Zadar uspjeli otkloniti kasno sinoć- rekao je Marković.

Trenutno pada snijeg i puše olujna bura, pa i jutros dolazi do manjih kvarova. Ekipe su na terenu i danas će se to popraviti, a dalje sve ovisi o vremenu.

VLAK U SNIJEGU Vozili smo se vlakom iz Zagreba za Split: Pokvarilo se grijanje, a vukle su nas dvije lokomotive...

Cesta Karlobag - Sv. Marija Magdalena (D 25) zatvorena je za promet, a i da prođemo cestom opet ne možemo doći do svakog mjesta kvara, jer je uz olujne udare bure i mećave nemoguće popeti se na stup i na njemu raditi, ističe Marković.

U Nebljusima i Srbu i dalje se radi na otklanjanju kvarova koji su detektirani još jučer, ali riječ je o nepristupačnim mjestima, ruralnim, šumovitim, gdje nisu sve prometnice očišćene od snijega, koji je opet počeo padati oko 11 sati.

STANJE SE STABILIZIRALO Mataija: Snijeg bi se očistio, ali najveći problem bio je jak vjetar

Marković kaže da je danas bez struje oko 110 korisnika, iako su sve snage na terenu.

Za 13 kuća u Štikadi kod Gračaca u Elektrolici se nadaju da će uskoro dobiti struju, do podneva su trebali biti otklonjeni kvarovi, ali tamo su dalekovodi također na nepristupačnim mjestima.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare