News

Komentari 0

U Lici 110 korisnika bez struje, u Baraćevoj Dragi od utorka opskrbljeni strujom iz Zadra

U Lici 110 korisnika bez struje, u Baraćevoj Dragi od utorka opskrbljeni strujom iz Zadra

Trenutno pada snijeg i puše olujna bura, pa i jutros dolazi do manjih kvarova. Ekipe su na terenu i danas će se to popraviti, a dalje sve ovisi o vremenu

U podvelebitskom Primorju svi imaju struju jer se od utorka predio Barić Drage privremeno opskrbljuje strujom iz Zadra, ali stanje se nije poboljšalo u Nebljusima i Srbu, gdje je sada oko 110 korisnika bez struje, saznaje Hina u srijedu u Elektrolici.

Kvarovi na potezu od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene još nisu popravljeni, struja u niskonaponsku mrežu Barić Drage ne dolazi iz Karlobaga već s dalekovoda i trafostanica Elektre Zadar, kaže direktor Elektrolike Božo Marković.

- Takvo je izvanredno pogonsko stanje uspostavljeno kasno sinoć, pa su ljudima isključeni agregati. To se nije moglo učiniti ranije jer su i na zadarskoj strani bili kvarovi na dalekovodu, koje su monteri Elektre Zadar uspjeli otkloniti kasno sinoć- rekao je Marković.

Trenutno pada snijeg i puše olujna bura, pa i jutros dolazi do manjih kvarova. Ekipe su na terenu i danas će se to popraviti, a dalje sve ovisi o vremenu.

Cesta Karlobag - Sv. Marija Magdalena (D 25) zatvorena je za promet, a i da prođemo cestom opet ne možemo doći do svakog mjesta kvara, jer je uz olujne udare bure i mećave nemoguće popeti se na stup i na njemu raditi, ističe Marković.

U Nebljusima i Srbu i dalje se radi na otklanjanju kvarova koji su detektirani još jučer, ali riječ je o nepristupačnim mjestima, ruralnim, šumovitim, gdje nisu sve prometnice očišćene od snijega, koji je opet počeo padati oko 11 sati.

Marković kaže da je danas bez struje oko 110 korisnika, iako su sve snage na terenu.

Za 13 kuća u Štikadi kod Gračaca u Elektrolici se nadaju da će uskoro dobiti struju, do podneva su trebali biti otklonjeni kvarovi, ali tamo su dalekovodi također na nepristupačnim mjestima.

 

 

Najčitaniji članci