To je to što me zanima!

U Mariupolju je čak 13 pokretnih krematorija, spaljuju ubijene Ukrajince, ali i ruske vojnike...

Čak je 13 ruskih mobilnih krematorija u Mariupolju. Ondje spaljuju tijela Ukrajinaca kako bi se prikrili masovni zločini. Ali obavještajci bilježe da ti krematoriji spaljuju i ruske vojnike kako bi se sakrio stvarni broj gubitaka.
Vidi originalni članak

Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine objavila je na svojoj Facebook stranici da je rusko vodstvo naredilo uništavanje svih dokaza o vojnim zločinima u Ukrajini.

KAOS I NEDISCIPLINA U Ukrajini poginulo najmanje 25 ruskih tinejdžera: 'Klinci! Mi smo klinci. Uzeli su nas s 18'

Napominju da, prema obavještajnim podacima, u Mariupolju djeluje čak 13 mobilnih krematorija koji spaljuju tijela ubijenih civila.

Rusi su utemeljili i takozvane filtracijske logore iz kojih izdvajaju i ubijaju sve one koji bi mogli svjedočiti o njihovim zločinima. Vojna obavještajna služba Ukrajine u više je navrata bilježila korištenje mobilnih krematorija u Černihivskoj oblasti. Zabilježen je i rad neprijateljskog mobilnog krematorija u Novoajdaru, u Luganskskoj oblasti. No, obavještajci javljaju da ti krematoriji spaljuju i ruske vojnike kako bi prikrili stvarni broj svojih vojnika koji su poginuli tijekom ruske agresije na Ukrajinu i izbjegli plaćanje odštete obiteljima poginulih Rusa.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 25

  • billi Galeb 14.04.2022.

    Kako to,pa u pocetku su vozili krematori da spaljuju tijela svoih poginuli vojnika,a sad odjednom ubijaju i spaljuju ukraince?????

  • billi Galeb 14.04.2022.

    Daj te molim vas prestanite nas lagat i od te ukraine radit velesilu,a od rusa zlocince kakav svijet nije vidio. Sta kao nece se znati da su ti ljudi nekad zivjeli,ako ih se spali.

  • Rosa56 13.04.2022.

    Ne nema Rusa mrtvi oni su besmrtni, tako neki misle  I likuju  na ovom jadu. Jadne majke sa obe strane kada budu trazili svoje sinove, ni pepeo nece naci . Ruska crkva  javno poziva da idu u rat   ubijati,, naciste,, kako oni zovu Ukrajince , sramota  I onda nas Franjo se dodvorava  pravoslavnoj crkvi, I trazi njihovo misljenje o nasem  Blazenom Stepincu. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare