Obavijesti

News

Komentari 180

Pentagon: Ruska vojska pati od niskog morala i razočaranja...

Pentagon: Ruska vojska pati od niskog morala i razočaranja...
9

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 49. dan. Hrvatska je protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja. Uhićen je i Putinov najbliži suradnik u Ukrajini, Viktor Medvedčuk

Ključni događaji: 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka shrvana ukrajinska majka VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Rat u Ukrajini 13. travnja , 49. dan invazije
Sortiranje događaja
23.00

Pentagon: Ruska vojska pati od niskog morala

Glasnogovornik američkog ministarstva obrane John Kirby rekao je na konferenciji za medije kako "američki dužnosnici vide naznake da mnoge ruske postrojbe pate od niskog morala i razočaranja nekih od svojih mlađih vojnika".

- I čelnici ruske vojske su frustrirani jer se invazija na Ukrajinu nastavlja - kazao je Kirby.

22.57

Rusija sankcionirala američke i kanadske zastupnike

Rusija uvodi recipročne sankcije za 398 članova američkog Zastupničkog doma i 87 kanadskih senatora, a najavljuje i dodatne mjere u bliskoj budućnosti, prenosi u srijedu ruska novinska agencija Interfax ministarstvo vanjskih poslova.

Moskva je donijela odluku nakon što je Washington 24. veljače zbog ruske invazije uveo sankcije za 328 članova Dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

22.53

Predsjednik Njemačke: Kijev nije htio da i ja dođem u posjet. Zelenski: Nismo primili zahtjev

Kijev nije primio "službeni" zahtjev od Berlina za posjet njemačkog predsjednika Franka-Waltera Steinmeiera, koji je želio posjetiti Ukrajinu s drugim šefovima država, rekao je u srijedu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

- Ni ja kao predsjednik, niti naš ured nismo primili službeni zahtjev od njemačkog predsjednika ili ureda njemačkog predsjednika glede tog posjeta Ukrajini - rekao je na konferenciji za novinare u Kijevu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

22.45

Kanadski premijer kaže da se u Ukrajini događa genocid, ali Macron i Scholz se suzdržavaju

Kanadski premijer Justin Trudeau prvi put je spomenuo termin "genocid" u Ukrajini, nakon što je to učinio američki predsjednik Joe Biden, dok francuski i njemački čelnici zasad nisu skloni takvoj kvalifikaciji.

- Sve više i više možemo govoriti o genocidu - rekao je Trudeau u srijedu u Quebecu, upitan da komentira izjave američkog predsjednika. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

22.33

Ukrajinci: Pronašli smo tijela više od 1500 ruskih vojnika...

Tijela više od 1500 ruskih vojnika pronađena su u ukrajinskom gradu Dnipru na jugoistoku Ukrajine, rekli su ukrajinski dužnosnici.

- Tijela su prevezena u četiri različite mrtvačnice - rekao je zamjenik gradonačelnika tog industrijskog grada Mihajlo Lisenko.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 180