To je to što me zanima!

U Medulinu uklonili bespravni mol: 'Uklonit ćemo i ostale...'

Ovo je jedna od rijetkih mogućnosti i primjera da općina može samostalno postupati i izravno utjecati na uklanjanje bespravnih objekata u prostoru, kaže načelnik Ivan Kirac
Vidi originalni članak

U medulinskoj uvali Burle u srijedu je uklonjen bespravno izgrađen mol, prvi u nizu najavljenih, čime se, kako je poručio načelnik općine Medulin Ivan Kirac, počelo s uvođenjem reda na pomorskom dobru u ovoj općini.

"Ovo je jedna od rijetkih mogućnosti i primjera da općina može samostalno postupati i izravno utjecati na uklanjanje bespravnih objekata u prostoru. Na prostoru općine Medulin imamo još puno takvih molova, a u narednom periodu uklonit ćemo i ostale", kazao je načelnik Kirac. Dodao je kako nažalost Općina nema ovlasti srušiti bespravno sagrađene objekte poput kuća i stanova, a problem nelegalne gradnje na ovim prostorima sve je veći.

USKOK U ISTRI Uhićenja su dobra poruka, ali država gubi bitku s bespravnom gradnjom duž cijele obale...

"Naši mještani više nemaju strpljenja za nelegalnu gradnju na našem prostoru jer su na ovaj način „kažnjeni“ svi oni koji kupuju skupo zemljište u građevinskom području i grade temeljem izdanih akata za gradnju. Nelegalni graditelji iznajmljuju apartmane, kuće za odmor pa čak i nelegalne molove i na taj su način nelojalna konkurencija svima onima koji se drže zakona i propisa", naglasio je načelnik općine Medulin Ivan Kirac.

Po njegovim riječima u općini su spremni rušiti i druge bespravno sagrađene objekte pa je stoga pozvao državu da ovlast za donošenje rješenja o uklanjanju objekata prepusti jedinicama lokalne samouprave.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sljastrava 12.10.2022.

    Šta ne rušite u Istri?Ili vam je to sveto mjesto.Sve bespravno sagrađeno.

  • DinoAKA ljubiša 13.07.2022.

    Ček... Jel to nekom smeta ili? Zašto micat, nemoš više koristit i točka. Mi ko djeca bi dali oba bubrega za ovako nešto. xD

  • problematik 13.07.2022.

    Kao po starom dobrom običaju kod nas uklonjen jedan i stop. Nema više!

Komentiraj...
Vidi sve komentare