News

Komentari 4

U Medulinu uklonili bespravni mol: 'Uklonit ćemo i ostale...'

U Medulinu uklonili bespravni mol:  'Uklonit ćemo i ostale...'

Ovo je jedna od rijetkih mogućnosti i primjera da općina može samostalno postupati i izravno utjecati na uklanjanje bespravnih objekata u prostoru, kaže načelnik Ivan Kirac

U medulinskoj uvali Burle u srijedu je uklonjen bespravno izgrađen mol, prvi u nizu najavljenih, čime se, kako je poručio načelnik općine Medulin Ivan Kirac, počelo s uvođenjem reda na pomorskom dobru u ovoj općini.

"Ovo je jedna od rijetkih mogućnosti i primjera da općina može samostalno postupati i izravno utjecati na uklanjanje bespravnih objekata u prostoru. Na prostoru općine Medulin imamo još puno takvih molova, a u narednom periodu uklonit ćemo i ostale", kazao je načelnik Kirac. Dodao je kako nažalost Općina nema ovlasti srušiti bespravno sagrađene objekte poput kuća i stanova, a problem nelegalne gradnje na ovim prostorima sve je veći.

"Naši mještani više nemaju strpljenja za nelegalnu gradnju na našem prostoru jer su na ovaj način „kažnjeni“ svi oni koji kupuju skupo zemljište u građevinskom području i grade temeljem izdanih akata za gradnju. Nelegalni graditelji iznajmljuju apartmane, kuće za odmor pa čak i nelegalne molove i na taj su način nelojalna konkurencija svima onima koji se drže zakona i propisa", naglasio je načelnik općine Medulin Ivan Kirac.

Po njegovim riječima u općini su spremni rušiti i druge bespravno sagrađene objekte pa je stoga pozvao državu da ovlast za donošenje rješenja o uklanjanju objekata prepusti jedinicama lokalne samouprave.

Najčitaniji članci