To je to što me zanima!

U palom avionu su bili pilot i dva putnika: 'Ozlijeđeni su'

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pohvalila je sve hitne službe na brzoj reakciji...
Vidi originalni članak

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču.

- Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, letjelica na Braču je pronađena te su ozlijeđene osobe izvučene iz olupine odakle su prevezene u Split. Čestitam vatrogascima zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi - kazao je zapovjednik Tucaković.

Srđan Kuščević, pročelnik područnog ureda civilne zaštite Split nam je potvrdio ranije da helikopter kreće u spašavanje.

- U ovom trenutku helikopter je na putu. Pilot je javio tornju prije pada. Sad će izvući ljude pa ćemo precizno znati kakve su im ozljede - kazao je.

Stigle su i prve fotografije s terena. Možete ih pogledati OVDJE.

O padu aviona se oglasila i policija:

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split.

PRATITE UŽIVO Nesreća na Braču: Evo kako izgleda mjesto pada Cessne

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pohvalila je sve hitne službe na brzoj reakciji.

Tijek događaja možete pratiti OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Ekscem 29.06.2022.

    Kad je slijedeći takav let da počastim ženu ?

  • Suštinu u prvi plan 28.06.2022.

    Preživjeli. Odlično. Pitanje s kakvim ozljedama. Težak zadatak za spasitelje.T eren oko Blaca je izuzetno teško pristupačan. Namuče se turisti kad idu - strmim usponom od mora ili spuštanjem niz liticu, odozgo. Bilo da se spušta s vrha do Blaca ili od Blaca do mora, kod silaženja se sitnije kamenje pod nogama kotrlja (brdo nije monolitna stijena poput hridi u moru) . Hod kranje nestabilan. 

  • Wonka Willy 28.06.2022.

    Zašto se ova transica ivana javlja?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare