News

Komentari 17

U palom avionu su bili pilot i dva putnika: 'Ozlijeđeni su'

U palom avionu su bili pilot i dva putnika: 'Ozlijeđeni su'

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pohvalila je sve hitne službe na brzoj reakciji...

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču.

- Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, letjelica na Braču je pronađena te su ozlijeđene osobe izvučene iz olupine odakle su prevezene u Split. Čestitam vatrogascima zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi - kazao je zapovjednik Tucaković.

Srđan Kuščević, pročelnik područnog ureda civilne zaštite Split nam je potvrdio ranije da helikopter kreće u spašavanje.

- U ovom trenutku helikopter je na putu. Pilot je javio tornju prije pada. Sad će izvući ljude pa ćemo precizno znati kakve su im ozljede - kazao je.

Stigle su i prve fotografije s terena. Možete ih pogledati OVDJE.

O padu aviona se oglasila i policija:

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković pohvalila je sve hitne službe na brzoj reakciji.

Tijek događaja možete pratiti OVDJE.

Najčitaniji članci