To je to što me zanima!

Frka Petešić o obnovi stana: 'Ja nisam ni vlasnik stana. Nisam ni mogao biti uključen u obnovu'

Ono što ja razumijem iz svega toga je da, bez uključivanja Državnih nekretnina kao jednog od suvlasnika, obnova ne bi bila moguća. Stjecajem okolnosti ja sam u tom stanu, objasnio je
Vidi originalni članak

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić obratio se javnosti nakon što je tjednik Nacional objavio da je njegov stan u centru Zagreba u rekordnom roku obnovljen nakon potresa.

Kako javlja Nacional, nakon što je Zagreb u ožujku 2020. pogodio snažan potres, u većem dijelu stana u kojem živi Frka Petešić se nije moglo živjeti zbog oštećenja. No, nije morao dugo čekati na obnovu. Naime, tvrtka Državne nekretnine je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Frke Petešića oko brze obnove stana nakon potresa 

- Nakon potresa koji se dogodio u Zagrebu, u zgradi u kojoj ja živim su suvlasnici stanova okupili, prije svega zahvaljujući okolnostima da je jedan od suvlasnika bračni par Čurić koji je okupio sve vlasnike da krenu jako brzo u obnovu i u hitne sanacije. Oni su pokupili sve ostale suvlasnike - objasnio je Frka Petešić i poručio kako su oni najzaslužniji jer je obnova brzo pokrenuta. 

- Ja nisam vlasnik stana, nisam u tome sudjelovao niti sam mogao sudjelovati. U protekle dvije godine bilo je dosta napisa o toj zgradi i obnovi, dosta je napisano. Ono što ja razumijem iz svega toga je da, bez uključivanja Državnih nekretnina kao jednog od suvlasnika, obnova ne bi bila moguća. Stjecajem okolnosti ja sam u tom stanu, nisam bio uključen u obnovu - rekao je. 

Poručio je kako misli da je na stanu bila zelena naljepnica, no da nije siguran. 

TO JE NACIONALNO PITANJE Plenković mora popraviti gadan kvar s obnovom, da ne bi bilo na kraju - piši kući propalo

Na pitanje tko je odobrio da se ide u obnovu koja nije po pravilima, obzirom da je zgrada kulturno dobro, Frka Petešić kaže kako je on najmoprimac i da nije vlasnik te da to pitanje trebaju novinari uputiti nekome drugome. 

- Mislim da je obnova krenula nekoliko mjeseci nakon potresa - rekao je i poručio da je, kao i neki drugi građani, morao iz stana iseliti. 

Na pitanje po kojem pravnom okviru su Državne nekretnine krenule u obnovu prije nego što je donesen Zakon o obnovi, Frka Petešić je rekao kako je najbolje da se upitaju vlasnici i suvlasnici, kao i bračni par Čurić koji je sve to vodio. 

ODLIKOVAO KARDINALA PULJIĆA Milanović je komentirao popis stanovništva: Nije Plenković kriv, a ovo nije kraj Hrvatske

- Ne znam detalje - rekao je. 

- Da se Državne nekretnine nisu uključile, to bi usporilo obnovu zgrade u kojoj su se suvlasnici složili da ne čekaju zakon, nego da krenu prije. Nisu htjeli čekati - objasnio je. Za sve ostale detalje je Frka Petešić poručio kako bi se trebalo upitati Državne nekretnine. 

Na pitanju jesu li mu konzervatori ulazili u stan, Frka Petešić je rekao kako se ne sjeća. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • bočicaotrova 19.01.2022.

    **Admin**Poštovani, ljubazno molim da ugasite CAPS LOCK. Hvala na razumijevanju. Lp

  • kormilar 18.01.2022.

    Kad ima volje ima i načina!

  • negoidiz 18.01.2022.

    cukunu, unajmi stan kao svaki pošten čovjek...

Komentiraj...
Vidi sve komentare