To je to što me zanima!

U školu je došlo 109 učenika, nastavnici žele raditi od kuće

Najviše učenika u školu je došlo u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ministrica poručuje kako Stožer za civilnu zaštitu i dalje propisuje dolazak na posao.
Vidi originalni članak

Na nastavu u školu u ponedjeljak je došlo 109 učenika od 1. do 4. razreda, objavio je Sindikat hrvatskih učitelja. Oni su analizirali podatke koje su dobili iz 627 škola, a najviše ih je u školu došlo u Sisačko-moslavačkoj županiji, 41:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrebačka županija – 6 učenika (od toga 2 produženi boravak)
Krapinsko-zagorska županija - 0 učenika
Sisačko-moslavačka županija - 41 učenik (od toga 1 produženi boravak)
Karlovačka županija - 0 učenika
Varaždinska županija  - 1 učenik
Koprivničko-križevačka županija – 0 učenika
Bjelovarsko-bilogorska županija – 0 učenika
Primorsko-goranska županija - 7 učenika (svi produženi boravak)
Ličko-senjska županija  - 0 učenika
Virovitičko-podravska županija - 2 učenika
Požeško-slavonska županija - 2 učenika (oba produženi boravak)
Brodsko-posavska županija – 2 učenika
Zadarska županija – 2 učenika
Osječko-baranjska županija - 1 učenik
Šibensko-kninska županija - 0 učenika
Vukovarsko-srijemska županija - 0 učenika
Splitsko-dalmatinska županija - 20 učenika (od toga 11 produženi boravak)
Istarska županija - 1 učenik
Dubrovačko-neretvanska županija  3 učenika (od toga 2 produženi boravak)
Međimurska županija - 0 učenika
Grad Zagreb - 21 učenika (od toga 9 produženi boravak)

NOVA ODLUKA Grad Zagreb odgodio upise učenika u prvi razred osnovne

Ministarstvo dosad podatke o dolasku učenika nije objavilo, a sindikat poziva ravnatelje da preispitaju svoje odluke o "nužnosti dolazaka svih zaposlenika škole", a sve kako bi se zaštitili i obrazovni djelatnici.

- Budući da se okupljanja u zatvorenim prostorima ne preporučuju jer se time povećava rizik od zaraze, a osobito uvažavajući činjenicu da svi zaposlenici imaju jasna zaduženja za rad od kuće , molimo da se nužnost dolaska zaposlenika u školu preispita od strane ravnatelja te da odgovornošću, strpljenjem i razumijevanjem provedemo iduće tjedne u slozi i zajedništvu uz mjere opreza s kojima ćemo svi biti manje izloženi zdravstvenim rizicima - navodi se u priopćenju koje potpisuje Ana Tuškan, glavna tajnica SHU.
Ministrica Blaženka Divjak, ujutro je, pak, svim zaposlenicima u školama poručila kako "izvanredno stanje zahtijeva izvanredne mjere".

-Poruka je da trebaju biti u školi, upute Civilnog stožera još uvijek su na snazi, da nema potrebe za bilo kojim drugim mjerama osim da se radi i bude na radnom mjestu, uz higijenske mjere i socijalne. Mi smo dali vrlo jasne naputke školama, ali u prvo vrijeme je dobro da se u školi proces ustabili, koristi oprema i podrška, a da se ravnatelji onda naprave planove što se od opreme može koristiti kod kuće. Ne očekuje se da se bude kod kuće osam sati, nego prema planu ravnatelja, a poslije ćemo vidjeti kako dalje - kazala je.

KRENULA ŠKOLA NA DALJINU Divjak: Idioti su pokrenuli hakerski napad, rješavamo sve

Inače, u Samoboru je već donesena odluka da nastavnici rade od kuće.

SHU je upozorio i razne probleme u online nastavi, od samog uključivanja u rad, do preopterećenosti Carnet-a u većini županija.
- Molimo, stoga, za strpljenje i solidarnost te zahvaljujemo svima na trudu usprkos problemima koje ćemo zajedno, u narednom periodu, rješavati. Dat ćemo sve od sebe da učenicima pružimo najbolje što možemo, no potrebno je zajedništvo, razumijevanje i prilagodljivost svih građana. Također, zahvaljujemo roditeljima na razumijevanju i strpljenju jer svi dajemo sto posto od sebe kako bi ovaj, izvanredni način rada profunkcionirao na što bolji mogući način u korist svih učenika - poručuju iz Sindikata učitelja.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • zvonkod 16.03.2020.

    A šta je sa vrtićima ??????????

  • kuglica 16.03.2020.

    Evo, nakon 20 godina staža u prosvjeti, po prvi puta životu odlazim na posao bez torbe pune fascikala, priprema, papira, brige i pameti...sad razumijem kako je većini onih koji ne rade u prosvjeti...milina...bez brige i pameti...imaš svoj mir, radiš svoje, nitko te ne proziva, ispija se kavica, slušamo vijesti, nema rokova, vremenika, nadzora, roditelja, djece,...vraćam se kući neopterećena...preporođena...bez torbe pune fascikala, priprema, radnih listića, zapisnika, izjava,...zatvaraju se vrata škole i još jedna novost: spoznaja da kad dođem kući, nema višesatnog bavljenja administracijom, e dnevnikom, pripremama, prezentacijama, vrednovanjima, osmišljavanjima nastave za sutradan...po prvi puta sam shvatila kako je to lijepo kada imaš tu privilegiju da posao ostaviš na poslu...

  • iskra21 16.03.2020.

    Evo učitelji sada se pripremajte radite sve ono za što se źalite da morate od kuće. Imate jedinstvenu priliku raditi cijeli dan 8 sati u praznoj školi

Komentiraj...
Vidi sve komentare