To je to što me zanima!

U spomen na ljubav: U Zadru trčali da se Tanja ne zaboravi...

Po treći put Zadar je domaćin utrke Wings for Life World Run koja u istom trenutku starta na 34 lokacije svijeta. Među 7000 trkača, njih 409 trčalo je u spomen na Tanju
Vidi originalni članak

Stotine ljudi, za Tanju Oštrić (33), koja je u prosincu prošle godine preminula od sarkoma, čuli su nakon što je u zadnjim danima života o svojoj ljubavi s Alanom Sorićem (37) pisala na Facebooku.

“Kažu da se čovjek rodi samo s jednim krilom. Zato može letjeti samo u dvoje. Ja sam s tobom, ljubavi, letjela! Srce i duša su mi bili puni ljubavi koju nikad prije nisam osjetila...”, napisala je tada Tanja o svom partneru Alanu i ganula mnoge koji su navijali za njeno zdravlje i veliku ljubav. Nažalost, mlada je žena ubrzo izgubila bitku protiv zloćudne bolesti. Alan, koji je prethodno već izgubio voljenu ženu Ivanu, majku svoja dva mala sina, sad je izgubio i partnericu Tanju. Odlučio je kako neće dopustiti da se njeno veliko srce zaboravi.

“Nešto bi trebalo iza sebe ostaviti jednog dana. Ako ti uspije, ostavit ćeš kuću, stan, auto, imanje svojoj djeci. I ja ću, ako bude sve po planu. Ali, satrat ćemo se moja Tanja i ja ako treba da bi ostalo nešto drugo iza nas: Osjećaj.”, napisao je na svom Facebooku Alan.

I zato su stotine sudjelovali u humanitarnoj akciji i trčali kao dio tima “Tanjina knjiga radosti”. Po treći put Zadar je tako postao domaćin utrke koja u istom trenutku starta na 34 lokacije diljem svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Sedam tisuća trkača sudjelovalo je u humanitarnoj utrci u Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na nju se prijavilo 7000 trkača, a njih 409 trčalo je u spomen na Tanju. Akcija je uključila i tombolu, prodaju kolačića te koncert. Prikupljena sredstva namijenjena su kupnji aparata za interoperativno zračenje, odnosno cjelovito liječenje onkoloških pacijenata u Zadru.

- Takav je aparat dao Tanji deset godina života nakon što je oboljela od Hodgkinovog limfoma - rekao je Alan.

- Trčat ću za Tanju i sve ono što je unijela u moj život, i to ne samo meni. Mnogi su potaknuti njezinom pričom  počeli paziti na svoje zdravlje i prehranu - zadovoljan je Alan.     

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_55939 08.05.2016.

    Bravo Zadre .Andjeli te cuvali Tanja

  • žaba davi rodu 08.05.2016.

    tko trči ne prči ...

  • fleur 08.05.2016.

    Koliko je ovo divno! Zamislite samo 7.000 nasmiješenih ljudi, sa dobrom namjerom i još boljom energijom! Pa sretan si kada ovo samo procitas! :) :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare