Obavijesti

News

Komentari 4

U spomen na ljubav: U Zadru trčali da se Tanja ne zaboravi...

U spomen na ljubav: U Zadru trčali da se Tanja ne zaboravi...
4

Po treći put Zadar je domaćin utrke Wings for Life World Run koja u istom trenutku starta na 34 lokacije svijeta. Među 7000 trkača, njih 409 trčalo je u spomen na Tanju

VIDEO

Stotine ljudi, za Tanju Oštrić (33), koja je u prosincu prošle godine preminula od sarkoma, čuli su nakon što je u zadnjim danima života o svojoj ljubavi s Alanom Sorićem (37) pisala na Facebooku.

“Kažu da se čovjek rodi samo s jednim krilom. Zato može letjeti samo u dvoje. Ja sam s tobom, ljubavi, letjela! Srce i duša su mi bili puni ljubavi koju nikad prije nisam osjetila...”, napisala je tada Tanja o svom partneru Alanu i ganula mnoge koji su navijali za njeno zdravlje i veliku ljubav. Nažalost, mlada je žena ubrzo izgubila bitku protiv zloćudne bolesti. Alan, koji je prethodno već izgubio voljenu ženu Ivanu, majku svoja dva mala sina, sad je izgubio i partnericu Tanju. Odlučio je kako neće dopustiti da se njeno veliko srce zaboravi.

“Nešto bi trebalo iza sebe ostaviti jednog dana. Ako ti uspije, ostavit ćeš kuću, stan, auto, imanje svojoj djeci. I ja ću, ako bude sve po planu. Ali, satrat ćemo se moja Tanja i ja ako treba da bi ostalo nešto drugo iza nas: Osjećaj.”, napisao je na svom Facebooku Alan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I zato su stotine sudjelovali u humanitarnoj akciji i trčali kao dio tima “Tanjina knjiga radosti”. Po treći put Zadar je tako postao domaćin utrke koja u istom trenutku starta na 34 lokacije diljem svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Sedam tisuća trkača sudjelovalo je u humanitarnoj utrci u Zadru

Pokretanje videa...

00:31

Na nju se prijavilo 7000 trkača, a njih 409 trčalo je u spomen na Tanju. Akcija je uključila i tombolu, prodaju kolačića te koncert. Prikupljena sredstva namijenjena su kupnji aparata za interoperativno zračenje, odnosno cjelovito liječenje onkoloških pacijenata u Zadru.

- Takav je aparat dao Tanji deset godina života nakon što je oboljela od Hodgkinovog limfoma - rekao je Alan.

- Trčat ću za Tanju i sve ono što je unijela u moj život, i to ne samo meni. Mnogi su potaknuti njezinom pričom  počeli paziti na svoje zdravlje i prehranu - zadovoljan je Alan.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a