To je to što me zanima!

Čula se detonacija: Napadač se nakon višesatne drame ubio

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
KRAJ OPSADNOG STANJA: Napadač se zabarikaridao u kuću i prijetio samoubojstvom nakon što je ubio muškarca nasred ulice. U bijegu od napadača supruga ubijenog skočila je s balkona
Vidi originalni članak

U stanu u kojemu se zatvorio 48-godišnji muškarac koji je u nedjelju ujutro iz vatrenog oružja u Barbatu na otoku Rabu usmrtio 51-godišnjeg liječnika Psihijatrijske bolnice Rab, oko 19.25 sati odjeknula je ekplozija nakon čega je policija pronašla njegovo tijelo, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja.

MUP je objavio da su pripadnici Specijalne policije utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu.

- Oko 19.25 sati u stanu u Barbatu u kojem se nalazio počinitelj začula se eksplozija nakon čega su u stan ušli pripadnici Specijalne policije i utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu. Na mjesto događaja pozvani su pripadnici Protueksplozijskog odjela obave pirotehnički pregled nakon čega slijedi očevid - priopćio je MUP.

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem,  koji je jutros ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali scijelo poslijepodne. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

 Policijski službenici su, nakon dojave o galami i pucnjavi jutros oko 9,30 sati,  na mjestu događaja zatekli počinitelja  u čijoj blizini na tlu je nepomično ležao muškarac. Po dolasku policijskih službenika, počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru  i zatvorio se u stan te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo ubijenoga je izvučeno i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga ubijenog liječnika (1963.)  je u bijegu od počinitelja skočila s prozora, pa je u padu na tlo zadobila teške tjelesne ozljede te je helikopterom prevezena u riječku bolnicu i izvan je životne opasnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Nakon što je ubio liječnika, pucao je i u smjeru policije

Policija je u poslijepodnevnim satima objavila i službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

'Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do vozila Hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku'.

Ubojica je razvojačeni branitelj

Neslužbeno se doznaje da je ubijeni liječnik Siniša Rakić, a napadač Srđan Smojver.

Navodno je Smojver donedavno bio na liječenju u bolnici, a policija treba ispitati odakle tom razvojačenom branitelju dugo oružje i bombe koje se inače ne smiju posjedovati, javlja RTL.

Vijest o ubojstvu brzo se proširila i na društvenim mrežama. Mještani navode kako im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

'Ubio ga je nasred ulice'

Kako javlja 100posto.hr, muškarac četrdesetih godina najprije je drugom muškarcu prostrijelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio. 

- Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem - kazao je stanar ulice za 100posto.hr.

Navodno su odnosi između ubijenog i ubojice duže vrijeme zategnuti zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je ubijeni muškarac imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju. Ubojica je navodno iz Rijeke, a taj stan je kupio prije četiri godine. Lani je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga. 

 

Idi na 24sata

Komentari 505

  • Damir Domazet 06.09.2021.

    Ja još uvijek ne vjerujem da je ovo za "case closed ". Da su postojali loši međususjedski odnosi to ne sumnjam. Mene je liječio doktor Rakić 2014. godine, i moram reći da je prije svega bio Čovjek. Nije bio karijerista koji se laktovima pokušava popet stepenicu više u bolničkoj piramide, a i takvih sam se nagledao. Nadalje, gdje je Policija ako je G. Rakić 'navodno' prijavio veterana DR-a, a ne branitelja, moram ispravit, da li se to provjeriti? A kad me gore 2016. liječio jedan drugi psihijatar, što je jedne nedjelje popodne krajem 2016., dakle nedjelje kada i dežurnog liječnika za čitavu bolnicu trebaš tražiti teleskopom i satelitskom optikom da bi ga našao ako ti treba, uvažena sudska vještakinja, i djelatnica KBC-a i CzSS Split dr. Sanja Batina radila sa snopom ključeva obilazivši  (i) ordinaciju mojeg tadašnjeg psihijatra, izlazivši iz nje s hrpom papirologije, i koja me vještačila 05. 07.2017., dva dana nakon što sam saznao za ovaj zločin, i kojoj sam odmah rekao da još nisam došao sebi, a ona odmahnula rukom kao da se ništa nije dogodilo. A što sam tek bio u kontaktu s bolnicom tog ljeta sve do ovog zločina od kada sam se počeo zbilja bojati svakog psihijatra koji mi zbilja pomaže, jer sam razmatrao samovolju hospitalizaciju, od čega sam odustao odmah nakon zločina. Da li postoji neki zakon po kojem je zabranjeno pitati se ima li spomenuta možda i svoje prste u svemu ovome? Možda i nema, samo se pitam. "Case Closed"? NE VJERUJEM!!! 

  • ina67 04.07.2017.

    Vjerojatno ima i onih posebno njegovih kolega koji su možda znali što posjeduje i da li je to u redu, a o drugim institucijama da se ne govori. Zašto nitko nije reagirao. ?

  • Rudica 03.07.2017.

    Gdje su šatoraši, pa ''branitelj'' je u pitanju???

Komentiraj...
Vidi sve komentare