Obavijesti

News

Komentari 505

Čula se detonacija: Napadač se nakon višesatne drame ubio

Čula se detonacija: Napadač se nakon višesatne drame ubio
12

KRAJ OPSADNOG STANJA: Napadač se zabarikaridao u kuću i prijetio samoubojstvom nakon što je ubio muškarca nasred ulice. U bijegu od napadača supruga ubijenog skočila je s balkona

VIDEO

U stanu u kojemu se zatvorio 48-godišnji muškarac koji je u nedjelju ujutro iz vatrenog oružja u Barbatu na otoku Rabu usmrtio 51-godišnjeg liječnika Psihijatrijske bolnice Rab, oko 19.25 sati odjeknula je ekplozija nakon čega je policija pronašla njegovo tijelo, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz policije ne navode više detalja događaja, ističući da se kriminalistička istraga, u kojoj će se utvrđivati sve okolnosti i činjenice, nastavlja.

MUP je objavio da su pripadnici Specijalne policije utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu.

- Oko 19.25 sati u stanu u Barbatu u kojem se nalazio počinitelj začula se eksplozija nakon čega su u stan ušli pripadnici Specijalne policije i utvrdili da je počinitelj aktivirao ručnu bombu. Na mjesto događaja pozvani su pripadnici Protueksplozijskog odjela obave pirotehnički pregled nakon čega slijedi očevid - priopćio je MUP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema podacima iz policije, pregovori s muškarcem,  koji je jutros ubio drugog muškarca, a potom se zatvorio u stan, trajali scijelo poslijepodne. Ne navodeći podatke o sudionicima događaja, iz policije su kazali da su s počiniteljem razgovarali djelatnici Specijalne policije, da su u pregovore bili uključena dva njegova prijatelja, a da je s njim pokušavala razgovarati i majka.

 Policijski službenici su, nakon dojave o galami i pucnjavi jutros oko 9,30 sati,  na mjestu događaja zatekli počinitelja  u čijoj blizini na tlu je nepomično ležao muškarac. Po dolasku policijskih službenika, počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru  i zatvorio se u stan te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo ubijenoga je izvučeno i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga ubijenog liječnika (1963.)  je u bijegu od počinitelja skočila s prozora, pa je u padu na tlo zadobila teške tjelesne ozljede te je helikopterom prevezena u riječku bolnicu i izvan je životne opasnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

 

Nakon što je ubio liječnika, pucao je i u smjeru policije

Policija je u poslijepodnevnim satima objavila i službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

'Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do vozila Hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku'.

Ubojica je razvojačeni branitelj

Neslužbeno se doznaje da je ubijeni liječnik Siniša Rakić, a napadač Srđan Smojver.

Navodno je Smojver donedavno bio na liječenju u bolnici, a policija treba ispitati odakle tom razvojačenom branitelju dugo oružje i bombe koje se inače ne smiju posjedovati, javlja RTL.

Vijest o ubojstvu brzo se proširila i na društvenim mrežama. Mještani navode kako im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

'Ubio ga je nasred ulice'

Kako javlja 100posto.hr, muškarac četrdesetih godina najprije je drugom muškarcu prostrijelio nogu, a potom ga je, ispucavši u njega još nekoliko metaka, brutalno ubio. 

- Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubojica naoružan bombama, puškom i pištoljem - kazao je stanar ulice za 100posto.hr.

Navodno su odnosi između ubijenog i ubojice duže vrijeme zategnuti zbog nekih neriješenih pitanja oko kuće u kojoj je ubijeni muškarac imao stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju. Ubojica je navodno iz Rijeke, a taj stan je kupio prije četiri godine. Lani je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 505
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...