To je to što me zanima!

U Zagrebu će se u petak održati masovna biciklistička povorka

Vožnja počinje u 18 sati u novoj pješačkoj zoni na uglu Preradovićeve i Masarykove ulice, a završit će na početku Martićeve ulice, odnosno, na Trgu hrvatskih velikana
Vidi originalni članak

U Zagrebu će se u petak održati masovna vožnja biciklima, kako bi se ukazalo na rješavanje problema prometnih gužvi i adaptacije biciklističke infrastrukture, najavili su u utorak organizatori događaja Sindikat biciklista i inicijativa Noćna vožnja biciklom.

"Kritična masa", biciklistička povorka sa ciljem promocije bicikla kao ekološkog i atraktivnog gradskog prijevoznog sredstva, ove se godine održava jer organizatori žele pokazati kako postoje rješenja za prometne gužve, kao i ljepše i čišće gradove. 

SIGURNI U PROMETU Radionice za 700 učenika u četrnaest gradova: Učit ćemo mlade kako sigurno voziti bicikl

Ove će godine poseban naglasak biti na prometnoj sigurnosti u jesensko-zimskim uvjetima, kaže predsjednik Sindikata biciklista Janko Večerina.

- Iznimno je važno zbog sebe, ali i svih ostalih sudionika u prometu, imati upaljeno prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti - podsjeća Večerina. 

ISKORISTITE PRILIKU Prednosti bicikliranja su velike, a ako nemate bicikl novi možete kupiti jeftinije uz 24 Oranž

Izazovi dnevnih migracija stanovništva u gradovima sve su veći pa je poboljšanje mreže javnog gradskog prometa nužno. Zato je adaptacija i širenje postojeće biciklističke infrastrukture mali korak, ali i način svladavanja problema prometnih gužvi, buke i zagađenja. Problem je to koji posebno muči Grad Zagreb i okolicu, u kojem svakodnevni zastoji i gužve postaju pravilo, a ne iznimka.

NA DANAŠNJI DAN Uzela je revolver i na biciklu proputovala svijet: Postala prva žena koja je to napravila

Vožnja počinje u 18 sati u novoj pješačkoj zoni na uglu Preradovićeve i Masarykove ulice, a završit će na početku Martićeve ulice, odnosno, na Trgu hrvatskih velikana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare