To je to što me zanima!

Ubojica žene u Splitu ima samo 15 godina?! Izudarao ju je pa se krvavih ruku prijavio policiji...

Udarao ju je s čim je god stigao. Ženi nije bilo spasa, preminula je na mjestu. Ubojica se predao policiji u njihovom sjedištu u neposrednom susjedstvu, 100-tinjak metara od mjesta gdje je ubio ženu
Vidi originalni članak

Ubojica Helene M. (89) je mladić od nepunih 16 godina, koji se odmah nakon zločina, doslovno krvavih ruku i odjeće, sam otišao predati u stotinjak metara udaljenu zgradu Policijske uprave!

U STANU U SPLITU Našli tijelo žene (89): Zatukao ju tupim predmetom, policija je privela mlađeg muškarca?

Udarao ju je s čim je stigao

Kako doznajemo od istražitelja ovog strašnog slučaja, u nedjelju popodne oko 17,40 sati na vrata nekoliko stanova na adresi Sukoišanska 11 netko je kucao, zapravo lupao. Tu nesreću da otvori vrata maloljetniku imala je 89-godišnjakinja.

Čim su se odškrinula, maloljetnik je navalio u unutrašnjost stana na trećem katu, doslovno udarajući staricu s čim je god stigao, rukama, nogama, predmetima koje je pronašao u hodniku.

Policija istražuje motive

Ženi nije bilo spasa, preminula je na mjestu zločina, nije uspjela niti pozvati u pomoć... Ubojica je odmah napustio mjesto zločina te se predao policiji u njihovom sjedištu u neposrednom susjedstvu.

Motivi za grozomoran zločina za sada nisu razjašnjeni, međutim tijekom očevida u stanu su pronađeni novac i dragocjenosti tako da se koristoljublje isključeno.

Također se za sada čini da maloljetnik nije imao nikakve veze sa staricom te njenom obitelji, rodbinske ili neke druge, već da je u pitanju nedjelo pomračenog uma.

No, to će se utvrditi tijekom istrage, kako psihičko stanje mladića u tom trenutku tako i toksikološkim vještačenjem eventualno uzimanje ilegalnih supstanci.

Sin je radio, bila je sama kod kuće

Žena je pak u svom stanu živjela s mlađim, neoženjenim sinom koji je u nedjelju popodne radio, bio je na dežurstvu. Inače je, kažu nam brojne susjede, bila dobrodržeća, same su ostale šokirane kada su doznale njene godine.

- Mislile smo da ima 70-ak godina, redovito je izlazila, u trgovinu ili na pazar, uvijek pristojna i dobra.

- Porijeklom su s Brača, ma cijela je obitelj takva. Njen stariji sin je nedavno dobio unuka, dakle postala je prabaka, oni su ih posjećivali redovito. Jedna skladna obitelj, barem koliko smo mi mogli vidjeti, a svi skupa smo ovdje cijeli život - šokirani su susjedi, koji o žrtvi imaju samo lijepe riječi.

Uhićeni maloljetnik bi pak trebao tijekom popodneva biti doveden pred istražnog suca, zbog godina neće biti ispitan pred tužiteljstvom.

Kako je riječ o mlađem maloljetniku (postupak se provodi prema Zakonu o sudovima za mladež), dakle osobi starijoj od 14 godina koja još nije napunila 16 godina, mogu mu se izreći odgojne i sigurnosne mjere, no ne i maloljetnički zatvor.
 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • 54zg 29.09.2020.

    Hitno treba mijenjati Zakon o sudovima za mladez. Zakon je nedopustivo blag prema maloljetnicima koji mogu pociniti strasne zlocine. Ne postoji preodgoj kod maloljetnog zlocinackog uma, jer zlocinacki um kod maloljetnika ce biti jos veci zlocinacki um kad postane punoljetan.

  • StjepanValjak 29.09.2020.

    Taj je kao i onaj što je zaklao Čileanku na Marjanu,da vidi samo kako to nekoga ubiti da može pričat ekipi

  • RoyBean 29.09.2020.

    Trebala mu lova za drogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare