To je to što me zanima!

Ubojice djece trunut će i umrijeti u zatvoru. Nema pomilovanja

Tragična smrt šestogodišnjaka kojeg je par izgladnjivao, tukao i zanemarivao potaknula je Britansku vladu da donesu strože kazne
Vidi originalni članak

Nakon što su otac i maćeha ubili šestogodišnjaka Arthura u Engleskoj, britanski premijer Boris Johnson najavio je strože kazne za ubojice djece. Rekao je da svatko tko je proglašen krivim za ubojstvo djeteta s predumišljajem treba dobiti kaznu doživotnog zatvora, piše Metro. Ubojice djece, smatra Johnson, moraju ostati u zatvoru i tamo umrijeti.

- Svatko tko planira i izvrši ubojstvo djeteta ne smije nikada biti pušten iz zatvora - rekao je britanski premijer.

Ubojice Emma Tustin (32) i Thomas Hughes (29) dobili su, po mnogima, preblage kazne. Tustin doživotnu kaznu zatvora s minimalnom kaznom od 29 godina za ubojstvo, dok je Hughes osuđen na 21 godinu za ubojstvo iz nehaja.

KRVAVI BOŽIĆ U PTUJU U Sloveniji prva doživotna kazna: Pred sinom izbo bivšu partnericu i njene roditelje

Tijekom njihovog suđenja sud je čuo kako su dječaka zlostavljali izgladnjivali i trovali prije nego što je umro od ozljede mozga.

Dječaka su izgladnjivali, tukli i zanemarivali

Tijekom suđenja bračnom paru pokazalo se da je Arthur često bio prisiljen provoditi 14 sati dnevno u hodniku njihove kuće u Solihullu, u West Midlandsu. U jednom trenutku, Hughes je poderao nogometnu majicu svog sina Birmingham Cityja i natjerao Arthura da obuče debeli kombinezon tijekom toplinskog vala. U to vrijeme, dok je Arthur bio izoliran u hodniku u kombinezonu, Tustin i Hughes uživali su u svojoj novoj hidromasažnoj kadi, objavio je The Sun.

ZLOČIN U VARAŽDINU Optuženi za teško ubojstvo: Na smrt pretukli profesora jer je zvao policiju zbog kršenja mjera

The Sun je objavilo fotografiju snimljenu šest tjedana prije Arthurovog ubojstva na kojoj se Hughes i Tustin smiju u kadi. Maćeha je osuđena za ubojstvo i osuđena na 29 godina zatvora, dok je Hughes proglašen krivim za ubojstvo iz nehata i osuđen na 21-godišnju kaznu na krunskom sudu u Coventryju u petak. Mnogi su se od tada zalagali za strože kazne s komentatorima koji su pozvali Tustina da 'nikad više ne udiše svjež zrak'.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • MarijanGrdašić 08.12.2021.

    Smrtna kazna je za takve blagoslov, stoga kazna zatvora mora biti zamijenjena teškim radnim logorom koji će im skratiti boravak u zatvoru.

  • Mata777 08.12.2021.

    Ma Engleska posla skuplja političke bodove na žrtvinoj boli ....

  • Gljivac 08.12.2021.

    Ovo "trunuti" bi trebalo biti doslovno. I nama treba takav zakon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare