News

Komentari 17

Ubojice djece trunut će i umrijeti u zatvoru. Nema pomilovanja

Ubojice djece trunut će i umrijeti u zatvoru. Nema pomilovanja

Tragična smrt šestogodišnjaka kojeg je par izgladnjivao, tukao i zanemarivao potaknula je Britansku vladu da donesu strože kazne

Nakon što su otac i maćeha ubili šestogodišnjaka Arthura u Engleskoj, britanski premijer Boris Johnson najavio je strože kazne za ubojice djece. Rekao je da svatko tko je proglašen krivim za ubojstvo djeteta s predumišljajem treba dobiti kaznu doživotnog zatvora, piše Metro. Ubojice djece, smatra Johnson, moraju ostati u zatvoru i tamo umrijeti.

- Svatko tko planira i izvrši ubojstvo djeteta ne smije nikada biti pušten iz zatvora - rekao je britanski premijer.

Ubojice Emma Tustin (32) i Thomas Hughes (29) dobili su, po mnogima, preblage kazne. Tustin doživotnu kaznu zatvora s minimalnom kaznom od 29 godina za ubojstvo, dok je Hughes osuđen na 21 godinu za ubojstvo iz nehaja.

Tijekom njihovog suđenja sud je čuo kako su dječaka zlostavljali izgladnjivali i trovali prije nego što je umro od ozljede mozga.

Dječaka su izgladnjivali, tukli i zanemarivali

Tijekom suđenja bračnom paru pokazalo se da je Arthur često bio prisiljen provoditi 14 sati dnevno u hodniku njihove kuće u Solihullu, u West Midlandsu. U jednom trenutku, Hughes je poderao nogometnu majicu svog sina Birmingham Cityja i natjerao Arthura da obuče debeli kombinezon tijekom toplinskog vala. U to vrijeme, dok je Arthur bio izoliran u hodniku u kombinezonu, Tustin i Hughes uživali su u svojoj novoj hidromasažnoj kadi, objavio je The Sun.

The Sun je objavilo fotografiju snimljenu šest tjedana prije Arthurovog ubojstva na kojoj se Hughes i Tustin smiju u kadi. Maćeha je osuđena za ubojstvo i osuđena na 29 godina zatvora, dok je Hughes proglašen krivim za ubojstvo iz nehata i osuđen na 21-godišnju kaznu na krunskom sudu u Coventryju u petak. Mnogi su se od tada zalagali za strože kazne s komentatorima koji su pozvali Tustina da 'nikad više ne udiše svjež zrak'.

Najčitaniji članci