To je to što me zanima!

Učenici umjesto ljetne prakse svaki dan popravljaju školu

Kad se male ruke slože: Čak 150 učenika splitske elektrotehničke škole uređuje 600 kvadrata učionica i laboratorija za sljedeću godinu. Vrijedno rade unatoč 30°C
Vidi originalni članak

U jednoj učionici Ante i Frane krpaju električne instalacije. U drugoj Andrej, Filip, Ivan i Josip postavljaju internetski kabel, a u susjednoj Nediljko brusi strop.

Tako izgleda svaki “radni dan” učenika u Elektrotehničkoj školi u Teslinoj ulici. Njima je škola, umjesto obavezne ljetne prakse, predložila rad u školi, a to su učenici bez problema prihvatili.

- Od Županije smo za obnovu derutnih prostora dobili samo 200.000 kuna, a treba nam šest puta više. Na ovaj način smo amortizirali troškove rada, a i naši učenici odrađuju praksu - rekao je voditelj radova i profesor Igor Radanović.

Iako je temperatura oko 30 stupnjeva, vrijedni učenici marljivo odrađuju poslove, a pomažu im i profesori.

Uređuju prostore Obrtničke škole koja se odselila iz 112 godina stare zgrade i koje će sljedeće godine koristiti njihova škola. Rade od 8.30 do 15.30, a angažirano ih je 150.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • spirit lamp 10.07.2013.

    evo ovako se voli svoja zemlja, radom i postenjem, makar i dobrovoljnim, a ne dizanjem tri prsta na koncretima krezubog mucavca.

  • milivoj 10.07.2013.

    Naravno da dečki dobivaju time. No onaj tko zna kako djeca na praksi rade, zna o čemu govorim. I pravi majstor je u startu skuplji, ali na duge staze je jeftin.

  • KalfaNigar 10.07.2013.

    odlična ideja još samo kad bi im dali neku lovu za uloženi trud

Komentiraj...
Vidi sve komentare