To je to što me zanima!

Udovice branitelja iz Zagreba žele da se Stazića procesuira

Nadležne državne institucije je pozvala da, sukladno Ustavu i zakonima, po hitnom postupku ukinu saborski imunitet Staziću i pokrenu sudski proces protiv njega, a građane je pozvala da se priključe toj inicijativi
Vidi originalni članak

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UUHBDR) u petak je pozvala institucije da sankcioniraju poticanje na mržnju saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, te da mu po hitnom postupku ukinu saborski imunitet i procesuiraju ga.

"Svi su upoznati sa skandaloznim i protuzakonitim javnim izjavama saborskoga zastupnika Nenada Stazića, koji poziva na progon hrvatskih branitelja i genocid. S obzirom da se radi o teškom kaznenom djelu i kršenju zakona Hrvatske, a do sada ni jedna institucija nije učinila ništa, smatramo da je naša dužnost poduzeti određene korake", rekla je predsjednica UUHBDR-a Rozalija Bartolić na konferenciji za  novinare.

Nadležne državne institucije je pozvala da, sukladno Ustavu i zakonima, po hitnom postupku ukinu saborski imunitet Staziću i pokrenu sudski proces protiv njega, a građane je pozvala da se priključe toj inicijativi.

Na konferenciji je upozoreno da je svaka osoba koja sudjeluje u bilo kojem segmentu vlasti, a posebno saborski zastupnici, javna osoba, te kao takva mora biti časna i odgovorna i svojim ponašanjem i djelovanjem ne smije raditi protiv nacionalnih interesa i države.

"Zahtijevamo da se u Hrvatskoj, počevši sa zastupnikom Stazićem, kao i na svim razinama vlasti sankcioniraju sva takva protuhrvatska djelovanja – pozivi na protjerivanja, genocid i diskriminaciju hrvatskoga naroda", poručili su iz UUHBDR-a.

Stazić je na svom Facebook profilu 24. svibnja napisao "Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?" i "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika".
 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • patagonija1 04.06.2018.

    Bas me zanima sto ce šatorašice poduzeti u vezi svog tutora međeda koji prijeti novinarima . evo im prilike da pokzu i drugu stranu obraza

  • dlatkov@optinet.hr 02.06.2018.

    Stazića treba maknuti iz sabora jer ne zaslužuje da tamo radi jer da nije bilo nas nebi bilo ni njega na toj poziciji.A za vašu informaciju ja imam pravo to reći jer sam sudjelovao u stvaranju ove države od početka i dan danas sam još aktivan.

  • 02.06.2018.

    babe, ministarstvo ljubavi vas istrazuje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare