Obavijesti

News

Komentari 121

Udovice branitelja iz Zagreba žele da se Stazića procesuira

Udovice branitelja iz Zagreba žele da se Stazića procesuira
1

Nadležne državne institucije je pozvala da, sukladno Ustavu i zakonima, po hitnom postupku ukinu saborski imunitet Staziću i pokrenu sudski proces protiv njega, a građane je pozvala da se priključe toj inicijativi

VIDEO

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UUHBDR) u petak je pozvala institucije da sankcioniraju poticanje na mržnju saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, te da mu po hitnom postupku ukinu saborski imunitet i procesuiraju ga.

"Svi su upoznati sa skandaloznim i protuzakonitim javnim izjavama saborskoga zastupnika Nenada Stazića, koji poziva na progon hrvatskih branitelja i genocid. S obzirom da se radi o teškom kaznenom djelu i kršenju zakona Hrvatske, a do sada ni jedna institucija nije učinila ništa, smatramo da je naša dužnost poduzeti određene korake", rekla je predsjednica UUHBDR-a Rozalija Bartolić na konferenciji za  novinare.

Nadležne državne institucije je pozvala da, sukladno Ustavu i zakonima, po hitnom postupku ukinu saborski imunitet Staziću i pokrenu sudski proces protiv njega, a građane je pozvala da se priključe toj inicijativi.

Na konferenciji je upozoreno da je svaka osoba koja sudjeluje u bilo kojem segmentu vlasti, a posebno saborski zastupnici, javna osoba, te kao takva mora biti časna i odgovorna i svojim ponašanjem i djelovanjem ne smije raditi protiv nacionalnih interesa i države.

"Zahtijevamo da se u Hrvatskoj, počevši sa zastupnikom Stazićem, kao i na svim razinama vlasti sankcioniraju sva takva protuhrvatska djelovanja – pozivi na protjerivanja, genocid i diskriminaciju hrvatskoga naroda", poručili su iz UUHBDR-a.

Stazić je na svom Facebook profilu 24. svibnja napisao "Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?" i "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika".
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"