To je to što me zanima!

Ugledni hrvatski stručnjaci za 24sata o nužnosti reforma

Danas, 12.5., u velikoj online panel raspravi ‘Reforme odmah’: kako spasiti Hrvatsku? Huić, Podobnik, Koprić i Pribičević uživo govore o aktualnim mjerama Vlade, nužnosti reforma i posljedicama koje nas očekuju
Vidi originalni članak

Kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa istaknula je nužnost reforma potrebnih za stvaranje novih vrijednosti i gospodarski rast. Trenutno se svi pitaju kakav nas gospodarski scenarij očekuje zbog višetjedne karantene vlastite ekonomije i koliko efikasno će nas država uspjeti izvući iz krize. 

Ovo je drugi u nizu panel na temu Reforme odmah: kako spasiti Hrvatsku? koje 24sata donosi svojoj publici, kako bi i u ovoj situaciji iskoristili svoj doseg i utjecaj da pomognemo domaćem gospodarstvu. U prvoj panel raspravi gostovali su Vuk Vuković, Hrvoje Bujas, Velimir Šonje i Marko Rakar, dok je uloga moderatora pripala Borisu Trupčeviću, direktoru 24sata. Cijelo prvo izdanje panel rasprave Reforme odmah: kako spasiti Hrvatsku možete pogledati na linku.

Uvaženi ekonomisti i znanstvenici o stanju u državi 

U želji za odgovorima kako Hrvatska funkcionira u uvjetima velikih nepogoda, kao što je epidemija koronavirusom, i jesu li nam potrebne radikalne reforme za spas gospodarstva danas, 12.5., na Facebook kanalu 24sata, održat će se online panel rasprava s relevantnim hrvatskim ekonomistima i znanstvenicima. 

U live panel raspravi gostovat će  Vedrana Pribičević (ekonomistica i profesorica makroekonomije na ZŠEM-u), Davor Huić (vlasnik Briefing komunikacije i suosnivač Udruge poreznih obveznika Lipa), Boris Podobnik (prof. dr. sc. fizike i prodekan za istraživanja na ZŠEM-u) i Ivan Koprić (prof. dr. sc. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu), a uloga moderatora pripast će direktoru 24sata, Borisu Trupčeviću.

Važno je poslušati njihove poruke

Vedrana Pribičević je ekonomistica i profesorica makroekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, a trenutačno radi na doktoratu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

Područja interesa Vedrane Pribičević obuhvaćaju ekonomski rast i ekonomske nejednakosti. Često gostuje kao ekonomski stručnjak i u medijima daje analize, te svojim znanjem objašnjava ekonomske probleme.

Davor Huić vlasnik je i direktor Briefing komunikacije, jedne od vodećih agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj. Huić je bivši novinar i suosnivač Udruge poreznih obveznika “Lipa”, a zalaže se za smanjenje poreznog opterećenja te manju i efikasniju javnu upravu.

Lipa svoje aktivnosti usmjerava i na pritisak svih razina vlasti da se omogući potpuna transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika, kako bi građani imali bolji uvid u to kako se troši njihov novac.

Boris Podobnik doktor je prirodoslovnih znanosti, profesor fizike na Građevinskom fakultetu u Rijeci, ali i prodekan za znanost na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Jedan je od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika s više od 80 znanstvenih publikacija iz različitih područja znanosti, u rasponu od nuklearne fizike, visokoenergetske fizike, fiziologije, statističke fizike, ekonometrije i financija.

Ovaj istaknuti znanstvenik sa zavidnim obrazovanjem i karijerom iznijeti će nam svoje mišljenje o tome koje reforme su potrebne državi za obnovu ekonomije nakon epidemije.

Ivan Koprić redoviti je profesor u trajnom zvanju zaposlen na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ekspert je Europske komisije, UNDP i OECD-Sigma u području javne uprave, upravljanja ljudskim potencijalima i upravnog prava, a na poslovima oko reforme javne uprave radio je i za druge međunarodne organizacije. 

Dobitnik je međunarodne Nagrade „Alena Brunovska“ za 2016. koju mu je NISPAcee, mreža škola i instituta za javnu upravu srednje i istočne Europe dodijelila za postignuća u izvrsnosti poučavanja, pedagoško djelovanje te za doprinos praksi i primijenjenim istraživanjima u području javne uprave.

Live prijenos na 24sata

Naši panelisti, ugledni hrvatski ekonomisti i znanstvenici, na panelu pod nazivom Reforme odmah: kako spasiti Hrvatsku? [vol. 2]  iz prve ruke će odgovarati na brojna aktualna pitanja o potrebitim mjerama hrvatske Vlade za spas gospodarstva.

Ne propustite pridružiti nam se u live prijenosu na 24sata danas u 16:00 sati.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • sveinista 12.05.2020.

    Bilo je takvih strucnjaka puno i nakon sto im ponude stolicu usute se ti strucnjaci i opet cekamo neke nove.

  • dale73 12.05.2020.

    HA HA haaaaaaaaaa, hvala što ste uveli humorističku rubriku, Hrvatskoj haraju strčnjaci koji su doiveli gospodarstvo iliti ekonomiju na nivo 1976, trend je prema 1950, nema šta velika mudrost.

  • prlekija 10.05.2020.

    Štampajte novac i djelite narodu kao što rade švabe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare