To je to što me zanima!

Ugostitelji oštro po Vladi: 'Neka ukinu Sabor, oni su veće žarište'

Marin Medak više nije predsjednik udruge. Nitko ne vjeruje Stožeru, rekao je u emisiji 24sata. U pandemiji se 15 posto ugostitelja zatvorilo ili promijenilo vlasnika
Vidi originalni članak

Kao netko tko zna kakvo je stanje na terenu, u kakvom strahu i neizvjesnosti žive naši kolege i kao netko čija budućnost i gola egzistencija također vise o najtanjoj niti, postaje sve teže uvjeravati stotine, čak i tisuće kolega ugostitelja kako Stožer zna što radi i djeluje u najboljoj namjeri. Objasnio je tako u emisiji 24sata dosadašnji predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak svoju i ostavku njegova zamjenika Vedrana Jakominića s dužnosti predstavnika Udruge.

POGLEDAJTE VIDEO

- Čak 15% ugostitelja je do sada zatvorilo ili promijenilo vlasničku strukturu. To je popriličan broj radnih mjesta. Mi ne možemo dalje ovako raditi. Nas se cipelari i proglašava žarištima pandemije, a u Saboru imaju više zaraženih nego ja u svojim restoranima gdje nemam ni jednog oboljelog. Onda neka zatvore Sabor, što će nam - oštro je poručio Medak.

Osim njega, u emisiji je gostovala i slastičarka Žakline Troskot.

'KONZULTIRAT ĆEMO SE' Aladrović nije potvrdio, ali ni opovrgnuo da bi se kafići mogli otvoriti tek sredinom ožujka

'Kolega je imao srčani udar'

- Mjesecima smo bez ikakvih prihoda. Oni koji uspiju dobiju kredite od HBOR-a, oni se spase, a ostali su ostavljeni na milost. Od države nismo dobili niti lipe, isplate plaće radnika moraju ići, a novci kasne. Zbog toga smo imali i čovjeka koji je, nažalost, imao infarkt zbog stresa i preminuo. Imao je 38 godina - rekla je Troskot i dodala kako ne želi pitati računovođu koliko je u minusu.

- To je začarani krug, osim nas pate i dobavljači. Mi smo već gotovi, nemamo više kako se izvlačiti, ovako se ne može - dodala je Troskot. Medak smatra da je cijeli pristup pogrešan.

- U Udruzi ozbiljno shvaćamo položaj jedinog pravog predstavnika struke i mjesecima pokušavamo amortizirati nesklad potreba tržišta i promašenih odluka Stožera. Iznenađuje nas ovakav pristup nakon svega što smo prošli u posljednja dva mjeseca. Od prvog dana primjene odluke Stožera, koja je označila drugi lockdown sektora ugostiteljstva, apeliramo i nudimo rješenja na sve uočene nedostatke odluke. U jednom smo se trenutku i obuzdali od kritiziranja Stožera kako bismo im smanjili teret koji nose na leđima i tako omogućili smirenije rasuđivanje i donošenje kvalitetnijih odluka - rekao je Medak i odmah nastavio:

UGOSTITELJI OGORČENI 'Stožer nam je presudio. Prvo će otvoriti hotele, restorane tek u ožujku, a kafiće i barove zadnje'

'Mi trpimo najveću štetu'

- I dalje služimo samo kao tampon zona, kao nekakav štit koji preuzima udarce i kritike kolega, čiju sudbinu i sami dijele, jer za razliku od HOK-a i HGK-a, čije su poslove preuzeli zbog njihove inertnosti ili nesposobnosti, oni nisu plaćeni prisilnim nametima, nego vlastitim radom u struci koja trpi najveći teret ove krize, bez adekvatnog obeštećenja, bez pravih argumenata i u strahu hoće li uopće dočekati sutra. Mi poštujemo zakon, ali situacija bi mogla eskalirati - zaključuje Medak.

Idi na 24sata

Komentari 254

  • spica45 22.01.2021.

    Gospoda u saboru i vladi ce zadnja ostati bez primanja, a mi ćemo do tada svi poumirati od gladi.

  • penzić 22.01.2021.

    kad će ti ugostitelji shvatit da je zaraza došla iz tih kafića,discova pijančenja i prskanja u lice sad kmeče

  • boki010vz 22.01.2021.

    Ima posla u trgovini,ali lakše je kmečat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare