Obavijesti

News

Komentari 254

Ugostitelji oštro po Vladi: 'Neka ukinu Sabor, oni su veće žarište'

Ugostitelji oštro po Vladi: 'Neka ukinu Sabor, oni su veće žarište'

Marin Medak više nije predsjednik udruge. Nitko ne vjeruje Stožeru, rekao je u emisiji 24sata. U pandemiji se 15 posto ugostitelja zatvorilo ili promijenilo vlasnika

VIDEO

Kao netko tko zna kakvo je stanje na terenu, u kakvom strahu i neizvjesnosti žive naši kolege i kao netko čija budućnost i gola egzistencija također vise o najtanjoj niti, postaje sve teže uvjeravati stotine, čak i tisuće kolega ugostitelja kako Stožer zna što radi i djeluje u najboljoj namjeri. Objasnio je tako u emisiji 24sata dosadašnji predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak svoju i ostavku njegova zamjenika Vedrana Jakominića s dužnosti predstavnika Udruge.

POGLEDAJTE VIDEO

- Čak 15% ugostitelja je do sada zatvorilo ili promijenilo vlasničku strukturu. To je popriličan broj radnih mjesta. Mi ne možemo dalje ovako raditi. Nas se cipelari i proglašava žarištima pandemije, a u Saboru imaju više zaraženih nego ja u svojim restoranima gdje nemam ni jednog oboljelog. Onda neka zatvore Sabor, što će nam - oštro je poručio Medak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim njega, u emisiji je gostovala i slastičarka Žakline Troskot.

Aladrović nije potvrdio, ali ni opovrgnuo da bi se kafići mogli otvoriti tek sredinom ožujka
Aladrović nije potvrdio, ali ni opovrgnuo da bi se kafići mogli otvoriti tek sredinom ožujka

'Kolega je imao srčani udar'

- Mjesecima smo bez ikakvih prihoda. Oni koji uspiju dobiju kredite od HBOR-a, oni se spase, a ostali su ostavljeni na milost. Od države nismo dobili niti lipe, isplate plaće radnika moraju ići, a novci kasne. Zbog toga smo imali i čovjeka koji je, nažalost, imao infarkt zbog stresa i preminuo. Imao je 38 godina - rekla je Troskot i dodala kako ne želi pitati računovođu koliko je u minusu.

- To je začarani krug, osim nas pate i dobavljači. Mi smo već gotovi, nemamo više kako se izvlačiti, ovako se ne može - dodala je Troskot. Medak smatra da je cijeli pristup pogrešan.

- U Udruzi ozbiljno shvaćamo položaj jedinog pravog predstavnika struke i mjesecima pokušavamo amortizirati nesklad potreba tržišta i promašenih odluka Stožera. Iznenađuje nas ovakav pristup nakon svega što smo prošli u posljednja dva mjeseca. Od prvog dana primjene odluke Stožera, koja je označila drugi lockdown sektora ugostiteljstva, apeliramo i nudimo rješenja na sve uočene nedostatke odluke. U jednom smo se trenutku i obuzdali od kritiziranja Stožera kako bismo im smanjili teret koji nose na leđima i tako omogućili smirenije rasuđivanje i donošenje kvalitetnijih odluka - rekao je Medak i odmah nastavio:

'Stožer nam je presudio. Prvo će otvoriti hotele, restorane tek u ožujku, a kafiće i barove zadnje'
'Stožer nam je presudio. Prvo će otvoriti hotele, restorane tek u ožujku,  a kafiće i barove zadnje'

'Mi trpimo najveću štetu'

- I dalje služimo samo kao tampon zona, kao nekakav štit koji preuzima udarce i kritike kolega, čiju sudbinu i sami dijele, jer za razliku od HOK-a i HGK-a, čije su poslove preuzeli zbog njihove inertnosti ili nesposobnosti, oni nisu plaćeni prisilnim nametima, nego vlastitim radom u struci koja trpi najveći teret ove krize, bez adekvatnog obeštećenja, bez pravih argumenata i u strahu hoće li uopće dočekati sutra. Mi poštujemo zakon, ali situacija bi mogla eskalirati - zaključuje Medak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a