To je to što me zanima!

Našli su i Romca: Iz Podravke izvukli 16,9 milijuna kuna

Sašu Romca locirali su u petak oko 15 sati, a u četvrtak su uhitili Josipe Pavlovića, Miodrga Lacića i Tinu Perić. Uhićenja su nastavak istrage o više od 400 mil. kuna
Vidi originalni članak

Koprivnički policajci su završili istragu nad bivšim članovima Podravkine Uprave Sašom Romcem i Josipom Pavlovićem, direktorom zadarske tvrtke za preradu ribe Adria Miodrgom Lacićem te menadžericom u toj tvrtki i direktoricom Lacićeve tvrtke Dalmacija riba sa sjedištem u Drnišu Tinom Perić zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. 

Pavlović, Lacić i Perić su u četvrtak uhićeni, a Romac je lociran tek u petak oko 15 sati. Istraga je dio operativne akcije Menager, odnosno nastavak istrage o više od 400 milijuna kuna teškim malverzacijama u prehrambenoj kompaniji Podravka, a zatražili su ju USKOK i varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo. 

Policija tereti Romca, Pavlovića i Perić da su na nagovor Lacića tijekom 2008. i 2009. godine zlorabili položaj i ovlasi i tako oštetili Podravku za 16,9 milijuna kuna. 

Podravka je 2006. od Adrije kupila brand Eva te su se tvrtke ugovorom obvezale da će Podravka osigurati sirovinu i ambalažu, a Adria će proizvoditi konzerve i skladištiti ih. Adria je iduće godine svoju hladnjaču dala u zakup tvrtki Dalmacija riba iz Drniša, čiji je vlasnik Lacićev otac. Potom su Romac i Pavlović u ime Podravke ponovo dogovorili skladištenje proizvoda, ovaj put s drniškom tvrtkom kojoj su za to isplatili gotovo 17 milijuna kuna. Dakle, isti posao platili su dva puta. Romca se tereti i da je, kao vlasnik tvrtke Quorum u Češkoj od Adrije uzeo 92 tisuće eura za istraživanje tržišta, a ta usluga nikad nije obavljena.  

Osumnjičenicima su oduzeta osobna računala, mobiteli i poslovna dokumentacija pronađeni tijekom pretresa automobila, domova i drugih prostorija.

Romac će se u subotu pridružiti kolegama u pritvoru

PavJosipu Pavloviću, bivšem članu uprave Podravke te direktoru zadarske Adrije Miodragu Laciću istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu odredio je 48-satno zadržavanje. Tina Perić, Lacićeva zamjenica i direktorica Dalmacija ribe puštena je da se brani sa slobode. Saša Romac, bivši član uprave Podravke i prvoosumnjičeni u ovoj Spice 2 aferi, od četvrtka nije bio dostupan policiji te se nagađalo da je u bijegu. Ipak, bio je na službenom putu u inozemstvu te se javio policiji čim je čuo za privođenje. Vraća se u Hrvatsku te će istražnom sucu u Varaždinu biti doveden u subotu ujutro. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • yocko 19.03.2011.

    kako to tolika hapšenja u KC.a ŽO.Bagarićka kaže da šta misle građani da je čitava županija kurumpirana pa naravno kad su mafijoze njezini mezimci i takove ona štiti a da nema koristi nebi to radila.

  • hellbani 18.03.2011.

    treba ih sve u zatvore strpat., skupa s ovom lopovskom vladom !

  • Letač 18.03.2011.

    čemu se policija trudi kad ih bajić pusti-

Komentiraj...
Vidi sve komentare