Obavijesti

News

Komentari 18

Našli su i Romca: Iz Podravke izvukli 16,9 milijuna kuna

Našli su i Romca: Iz Podravke izvukli 16,9 milijuna kuna
2

Sašu Romca locirali su u petak oko 15 sati, a u četvrtak su uhitili Josipe Pavlovića, Miodrga Lacića i Tinu Perić. Uhićenja su nastavak istrage o više od 400 mil. kuna

VIDEO

Koprivnički policajci su završili istragu nad bivšim članovima Podravkine Uprave Sašom Romcem i Josipom Pavlovićem, direktorom zadarske tvrtke za preradu ribe Adria Miodrgom Lacićem te menadžericom u toj tvrtki i direktoricom Lacićeve tvrtke Dalmacija riba sa sjedištem u Drnišu Tinom Perić zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. 

Pavlović, Lacić i Perić su u četvrtak uhićeni, a Romac je lociran tek u petak oko 15 sati. Istraga je dio operativne akcije Menager, odnosno nastavak istrage o više od 400 milijuna kuna teškim malverzacijama u prehrambenoj kompaniji Podravka, a zatražili su ju USKOK i varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo. 

Policija tereti Romca, Pavlovića i Perić da su na nagovor Lacića tijekom 2008. i 2009. godine zlorabili položaj i ovlasi i tako oštetili Podravku za 16,9 milijuna kuna. 

Podravka je 2006. od Adrije kupila brand Eva te su se tvrtke ugovorom obvezale da će Podravka osigurati sirovinu i ambalažu, a Adria će proizvoditi konzerve i skladištiti ih. Adria je iduće godine svoju hladnjaču dala u zakup tvrtki Dalmacija riba iz Drniša, čiji je vlasnik Lacićev otac. Potom su Romac i Pavlović u ime Podravke ponovo dogovorili skladištenje proizvoda, ovaj put s drniškom tvrtkom kojoj su za to isplatili gotovo 17 milijuna kuna. Dakle, isti posao platili su dva puta. Romca se tereti i da je, kao vlasnik tvrtke Quorum u Češkoj od Adrije uzeo 92 tisuće eura za istraživanje tržišta, a ta usluga nikad nije obavljena.  

Osumnjičenicima su oduzeta osobna računala, mobiteli i poslovna dokumentacija pronađeni tijekom pretresa automobila, domova i drugih prostorija.

Romac će se u subotu pridružiti kolegama u pritvoru

PavJosipu Pavloviću, bivšem članu uprave Podravke te direktoru zadarske Adrije Miodragu Laciću istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu odredio je 48-satno zadržavanje. Tina Perić, Lacićeva zamjenica i direktorica Dalmacija ribe puštena je da se brani sa slobode. Saša Romac, bivši član uprave Podravke i prvoosumnjičeni u ovoj Spice 2 aferi, od četvrtka nije bio dostupan policiji te se nagađalo da je u bijegu. Ipak, bio je na službenom putu u inozemstvu te se javio policiji čim je čuo za privođenje. Vraća se u Hrvatsku te će istražnom sucu u Varaždinu biti doveden u subotu ujutro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...