To je to što me zanima!

Uhvatili čak 1537 vozača kako prolaze kroz crveno u Splitu!

Novčana kazna za prolazak kroz crveno je od 2000 do 5000 kuna te zabrane upravljanja vozilom one kategorije s kojom je upravljao počinitelj prekršaja od najmanje tri mjeseca
Vidi originalni članak

Nakon što je jedan Splićanin objavio video na kojem je napravio kompilaciju prolazaka kroz crveno na semaforima tijekom 2016. u Splitu, dobili smo i službeno očitovanje PU splitsko-dalmatinske u kojem navode kako je tijekom protekle godine u prolasku kroz crveno ukupno uhvaćeno 1537 neodgovornih vozača.

Od toga je njih 1099 u prekršaju uhvaćeno policijskim kamerama, dok je njih 438 kažnjeno nakon neposrednog zaustavljanja po počinjenom prekršaju.  

- Na osnovu uvida u statističkih pokazatelja, vidljivo je povećanje broja sankcioniranja ovog prekršaja za 122,75 posto – navode iz PU splitsko-dalmatinske.  

Na pitanje mogu li kazniti vozače na temelju snimke kažu kako "postoji mogućnost da se po zaprimanju snimki i video zapisa od građana provede kriminalističko istraživanje na osnovu kojeg bi se nedvojbeno utvrdilo da li je počinjen prekršaj, kao i njegov počinitelj (ovo postupanje je već postala praksa, a u našim evidencijama vodi  vodi pod aplikacijom e-opažaji)." 

No, uvidom u ovaj aktualni video iz policije kažu kako loša rezolucija ne omogućava jasno i nedvojbeno utvrđivanje registarske oznake koje su se nalazile na vozilima te je nemoguće kvalitetno obraditi ove konkretne prekršaje.

Inače, novčana kazna za prolazak kroz crveno je od 2000 do 5000 kuna te zabrane upravljanja vozilom one kategorije s kojom je upravljao počinitelj prekršaja od najmanje tri mjeseca. Osim toga predviđeni su i troškovi postupka u iznosu od 100 kuna.  

Idi na 24sata

Komentari 151

  • POTPEC 07.01.2017.

    Nažalost da policija odnosno njihovi šefovi odrađuju posa kako triba vrlo malo bi ljudi oprolazilo kroz crveno ili izazivalo saobračajke pri uključivanju u promet. Vani je to ljepo sređeno. Ograničenje brzine i crta prije semafora. Pitanje je samo da li si se naša s prednjim kolima ispred ili iza crte prilikom paljenja žutog svjetla.

  • mamba 07.01.2017.

    Što se tiče crvenog svijetla, alkohola i brzine, teški sam legalist. Ali, na prometnicama na kojima je ograničenje 70 i više, i kad ti se na 40 metara do semafora krene gasit semafor, nemaš izbora nego proći na žuto. alternativa je kočenje uz upaljen ABS i molit boga da staneš prije semafora.

  • mily 07.01.2017.

    u mojoj Županiji je ostalo jako malo raskrižja sa semaforima, riješeno je to kružnim tokovima, i super je

Komentiraj...
Vidi sve komentare