Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
151 komentara

Uhvatili čak 1537 vozača kako prolaze kroz crveno u Splitu!

Novčana kazna za prolazak kroz crveno je od 2000 do 5000 kuna te zabrane upravljanja vozilom one kategorije s kojom je upravljao počinitelj prekršaja od najmanje tri mjeseca

Foto: Screenshot
151 komentara

Nakon što je jedan Splićanin objavio video na kojem je napravio kompilaciju prolazaka kroz crveno na semaforima tijekom 2016. u Splitu, dobili smo i službeno očitovanje PU splitsko-dalmatinske u kojem navode kako je tijekom protekle godine u prolasku kroz crveno ukupno uhvaćeno 1537 neodgovornih vozača.

Od toga je njih 1099 u prekršaju uhvaćeno policijskim kamerama, dok je njih 438 kažnjeno nakon neposrednog zaustavljanja po počinjenom prekršaju.  

- Na osnovu uvida u statističkih pokazatelja, vidljivo je povećanje broja sankcioniranja ovog prekršaja za 122,75 posto – navode iz PU splitsko-dalmatinske.  

Na pitanje mogu li kazniti vozače na temelju snimke kažu kako "postoji mogućnost da se po zaprimanju snimki i video zapisa od građana provede kriminalističko istraživanje na osnovu kojeg bi se nedvojbeno utvrdilo da li je počinjen prekršaj, kao i njegov počinitelj (ovo postupanje je već postala praksa, a u našim evidencijama vodi  vodi pod aplikacijom e-opažaji)." 

No, uvidom u ovaj aktualni video iz policije kažu kako loša rezolucija ne omogućava jasno i nedvojbeno utvrđivanje registarske oznake koje su se nalazile na vozilima te je nemoguće kvalitetno obraditi ove konkretne prekršaje.

Inače, novčana kazna za prolazak kroz crveno je od 2000 do 5000 kuna te zabrane upravljanja vozilom one kategorije s kojom je upravljao počinitelj prekršaja od najmanje tri mjeseca. Osim toga predviđeni su i troškovi postupka u iznosu od 100 kuna.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message