To je to što me zanima!

Ukrajina će od NATO saveza dobiti opremu za komunikaciju

Rekao sam predsjedniku Porošenku da ću dostaviti vojnu opremu za sigurnu komunikaciju za ukrajinske oružane snage do kraja godine, rekao je Stoltenberg
Vidi originalni članak

NATO će dostaviti vojnu opremu za sigurnu komunikaciju ukrajinskoj vojsci ovaj mjesec, rekao je čelnik saveza Jens Stoltenberg ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku na sastanku u četvrtak uslijed eskalacija sukoba sa Rusijom.

- Rekao sam predsjedniku Porošenku da ću dostaviti vojnu opremu za sigurnu komunikaciju za ukrajinske oružane snage do kraja godine - rekao je Stoltenberg, a kao dio 40 milijuna eura vrijedne pomoći NATO-a za osnaživanje ukrajinske vojske.

PLENKOVIĆ OSUDIO RUSKU AKCIJU 'Zabrinuti smo zbog situacije u Ukrajini. To je neprihvatljivo...'

Stoltenberg je naglasio ukrajinsku 'mirnoću i suzdržavanje' tijekom krize i ponovio potporu saveza za pristupanjem zemalja bivšeg sovjetskog bloka, a čemu se Moskva otvoreno protivi.

Moskva se odupire međunarodnim pozivima za oslobađanjem triju ukrajinskih brodova oduzetih prošli mjesec u Kerčkom tjesnacu, a koji kontrolira pristup Azovskom moru u blizini poluotoka Krim, koji je Moskva anektirala od Ukrajine 2014. godine.

BEZ SANKCIJA RUSIJI Novih devet: EU proširio crnu listu ljudi s istoka Ukrajine

Porošenko je u četvrtak rekao kako je apsolutni prioritet njegove zemlje tražiti povratak svojih mornara. Čelnici Europske unije raspravljati će o Ukrajini i Rusiji na summitskoj večeri krajem dana.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • patagonija1 13.12.2018.

    A da im dostavite malo americkog LNG plina za ogrijev kučanstava?

  • patagonija1 13.12.2018.

    Ukrajina se polako podize. Svakim danom dobija novitete. Vojne namjene.

  • Velečasni 1 13.12.2018.

    Kako god, istočna Ukrajina sa Krimom je za ukrajince izgubljena a kriza će se produbiti zbog NATO-vog zaposjedanja zapadne ruske granice i sličnog pokušaja u Ukrajini. Do tada, rusi uzimaju što mogu. Ne treba zaboraviti Moldaviju i njezinu Transhistriju kao rezervni upaljač. Biti će sranja, rusi ne popuštaju lako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare