To je to što me zanima!

Ukrajina je primila drugu pošiljku američkog oružja

Washington je rekao da će nastaviti podržavati Ukrajinu uslijed zabrinutosti u Kijevu i među njegovim zapadnim saveznicima zbog desetaka tisuća ruskih vojnika koji se nalaze uz ukrajinsku granicu
Vidi originalni članak

Ukrajinski ministar obrane Oleksej Reznikov u nedjelju je rekao da je u zemlju stigla druga pošiljka oružja iz SAD-a kao dio obrambene pomoći u vrijednosti od 200 milijuna dolara.

Washington je rekao da će nastaviti podržavati Ukrajinu uslijed zabrinutosti u Kijevu i među njegovim zapadnim saveznicima zbog desetaka tisuća ruskih vojnika koji se nalaze uz ukrajinsku granicu. Rusija niječe da planira vojnu ofenzivu.

ANTHONY BLINKEN: 'Kada bi se sankcije na Rusiju aktivirale, izgubili bi učinak sprječavanja ruske agresije'

"Druga ptica u Kijevu! Više od 80 tona oružja da ojača ukrajinske obrambene sposobnosti od naših prijatelja u SAD-u! I ovo nije kraj", napisao je Reznikov na Twitteru.

Oko 90 tona "ubojite sigurnosne pomoći", uključujući i streljivo, iz paketa koje je odobrio SAD u prosincu, pristiglo je u ukrajinski glavni grad u subotu.

ON KAŽE: TO NIJE LOGIČNO Tko je Jevhen Murajev? Odan je Putinu, a Britanci tvrde da ga Rusija želi na čelu Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u petak je u tvitu rekao da je zahvalan američkom predsjedniku Joeu Bidenu za "dosad neviđenu" diplomatsku i vojnu pomoć.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ponosno.antifasistican 24.01.2022.

    zanimljivo, rusi donose oruzje na kubu i to je provokacija jer nemaju rusi nikakvih granica u blizini kube. s druge strane, amerikanci donose oruzje u ukrajinu i to je valjda sasvim ok jer ukrajina predstavlja istocnu granicu SADa pa SAD ima pravo braniti svoje granice. ;-)

  • TAKE IT BACK 24.01.2022.

    Jesu li im poslali i napalm, to im je omiljeno oružje u stvaranju demokracije, nakon napalma ide nešto modernija tipa , atomska, hidrogenska ili možda neutronska pomagala.

  • 24.01.2022.

    Ameri bez rata nemogu zivit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare