To je to što me zanima!

'Ukrajina ne odbija pregovore'

Ukrajina je u subotu demantirala izjave da je odbila pregovore o primirju s Rusijom, ali je istaknula i da ne pristaje na ultimatume ili neprihvatljive uvjete
Vidi originalni članak

Mihailo Podoljak, savjetnik u uredu predsjednika Volodimira Zelenskija rekao je Reutersu da je Ukrajina pripremila pregovaračko stajalište ali se suočila s uvjetima za pregovore koje je postavila Rusija.

"Jučer su agresivne akcije oružanih snaga Ruske Federacije eskalirale kroz dan i tijekom noći s masovnim zračnim i raketnim napadima na ukrajinske gradove", rekao je u poruci.

PODRŽAVA IH Viktor Orban: Mađarska neće blokirati sankcije protiv Rusije

"Smatramo takve akcije samo pokušajem da se slomi Ukrajina i natjera ju se da prihvati kategorički neprihvatljive uvjete", rekao je.

Kremlj je ranije u subotu optužio Ukrajinu da je odgovorna što do pregovora nije došlo jer ih je odbila.

NOVI NAPAD? Putin u Ukrajinu poslao oružje s termobaričnim raketama?

"Jučer tijekom dana (petak), očekujući pregovore, ruski predsjednik naredio je zaustavljanje napretka većine (ruskih) snaga", rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. "S obzirom da je ukrajinska strana odbila pregovore, danas se nastavilo napredovanje ruskih snaga", dodao je.

PETAK ČETRNAESTI Miljenko Jergović: Slušajući Vladimira Putina čovjek se počinje osjećati kao Ukrajina

Rusija je u petak objavila da je predložila pregovore u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije, zemlje saveznice Moskve.

Washington je ocijenio da se ruska ponuda ne može smatrati vjerodostojnom.

 OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Lui 14 26.02.2022.

    Mislim da vam je najbolje pregovarati, jer imate posla sa Svjetskom Velesilom, treba spriječiti ubijanje nedužnih ljudi.

  • Šipumil 26.02.2022.

    Pregovori su dobri ako imaju ozbiljne i iskrene pregovarače. No čini mi se da će prije stići kolona tenkova iz Bjelorusije na Kijev nego će doći oružje za Ukrajinu preko Poljske i Rumunjske. A kako bude Putin dobivao izvješća o poginulim Rusima bit će manje sentimentalan prema Kijevu i lako preuzme urbanističku inicijativu da ga preuredi kao Vukovar iz 11. mjeseca 1991. ali u maxi izdanju! Prema izvještaju sa CNN-a ogromna kolona tenkova ide na Kijev kao i raketni mobilni sustavi. Do sada su ubacili Rusi 30% ljudstva u Ukrajinu. Bojim se da će razaranja biti ogromna i da je ovo sada sitnica. Jer Putin jednostavno ne može pristati na poraz. Ne dolazi u obzir ništa osim kapitulacije Ukrajine, čini mi se. Može li to Ukrajina izdržati? Ni mi nismo mogli 1991. obraniti Vukovar jer nismo imali s čime. Čini mi se da ni Ukrajinci nemaju taj potrebni potencijal u usporedbi s Rusima. Oni mogu nanijeti velike gubitke Rusima, to je sigurno, no pod koju cijenu? I koliko dugo mogu izdržati? 

  • antimunjenih 26.02.2022.

    Sad se vidi da nato nema smisla ,oni mogu bombardirat samo neku jadnu nikakvu drzavicu ,nitko nece ginut za druge i snosit posljedice , nato sluzi samo na papiru da bogati peru lovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare