To je to što me zanima!

Ukrajinci: Ubili smo čečenskog generala Magomeda Tušajeva

"On se neće vratiti kući iz Ukrajine. Što si izgubio u Ukrajini, Magomede, ha? Rusijo, odlazi kući, napisao je ukrajinski diplomat. Novinar Illia Ponomarenko tvrdi da je stradao u borbi za aerodrom Antonov
Vidi originalni članak

General čečenske vojske Magomed Tušajev ubijen je u ratu u Ukrajini, objavio je na Twitteru bivši veleposlanik te zemlje u Austriji, diplomat Oleksandr Šerba (51).

"On se neće vratiti kući iz Ukrajine. Što si izgubio u Ukrajini, Magomede, ha? Rusijo, odlazi kući. Zaustavite Rusiju, Ukrajina je pod napadom", napisao je Šerba u tvitu.

Ukrajinska vojska uništila je ešalon od 56 ruskih spremnika nafte u Hostomelu, a upravo se tamo nalazio Tušajev, zapovjednik 141. motorizirane pukovnije ruske čečenske garde, objavio je Kanal 24.

Novinar Illia Ponomarenko objavio je kako se ukrajinska elitna vojna jedinica Alfa Grupa bori s Čečenima kraj zračne luke Antonov sjeverozapadno od Kijeva.

Magomeda Tušajeva smatrali su jednim od najboljih vojskovođa vođe Čečena Ramzana Kadirova, koji čvrsto surađuje s ruskom vlašću i predsjednikom Vladimirom Putinom.

Društvenim mrežama proširile su se snimke postrojavanja čečenskih boraca. Nekad su se ti muslimani borili za svoju nezavisnost, a danas surađuju s Kremljom i pozivaju na svrgavanje ukrajinske vlade. Na glasu su kao jako borbeni i nemilosrdni.

POGLEDAJTE VIDEO:

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini uživo možete pratiti OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Idi na 24sata

Komentari 72

  • franjo petranović 05.03.2022.

    Hrabri su kada napadaju civile, žene i djecu.Oni su uzor Rusije, takav je i Putin....................

  • Rosa56 28.02.2022.

    Sta ce RUSI kad nestane votke ,

  • urnebes 27.02.2022.

    kad bi morao birat između 10 vojnika i jednoga djeteta ko će ostat na životu, bez sekunde razmišljanja opredjelio bi se da dijete ostane na životu,

Komentiraj...
Vidi sve komentare