To je to što me zanima!

Ukrajinski obavještajci: Krenula su vojna uhićenja u Moskvi

Podsjetimo, prije dva dana je objavljeno kako je došlo do raskola u ruskoj vojsci te obračuna s neistomišljenicima. Tako je objavljeno da je uhićen Aleksej Slobodenjuk, propagandist vlasnika grupe Wagner
Vidi originalni članak

Ukrajinski obavještajci tvrde da su u Moskvi počela brojna vojna uhićenja.

Kako navodi Glavna uprava za obavještajne poslove Ministarstva obrane Ukrajine, u gradu djeluju specijalne jedinice Nacionalne garde Rusije (Rosgvardija) te se kreću gradom u pratnji policijskih jedinica.

RUSIMA TRPAJU NOVE SANKCIJE 'Ruska vojska je puna propalica'

Tvrde i da je u centru grada došlo do blokade prometa. 

Podsjetimo, prije dva dana je objavljeno kako je došlo do raskola u ruskoj vojsci te obračuna s neistomišljenicima. 

Tako je objavljeno da je uhićen Aleksej Slobodenjuk, propagandist vlasnika grupe Wagner Jevgenija Prigožina. Slobodenjuk je zaposlenik njegove medijske grupe Patriot, koja je kritizirala, među ostalim, ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova.

IZ MINUTE U MINUTU Pentagon: Ruska vojska pati od niskog morala i razočaranja...

Inače, grupa Wagner je ruska privatna paravojna organizacija. Grupa „Wagner“ je sudjelovala u ratu u Donbasu u Ukrajini, gdje je pomagala separatističkim snagama samoproglašenih DNR i LNR od 2014. do 2015. godine. Njeni borci su navodno sudjelovali u raznim sukobima širom svijeta, uključujući građanske ratove u Libiji, Siriji, Srednjoafričkoj Republici i Maliju. Navodno su sve donedavno bili bliski Putinu. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • europsko_proljeće 08.10.2022.

    Počelo je počelo

  • 08.10.2022.

    Rekli obavještajci koji su po dijelima uz bok (al nusri i al kaidi ) isti donator i mentor a posle likvidacijski stečajni upravitelj .... već viđeno oho hoo puta .

  • ravno1 08.10.2022.

    U Ustavu RH je nekada, a nadam se da piše i sada, da informacija mora biti ISTINITA, CJELOVITA, PRAVOVREMENA itd. Autor ovoga članka se, očito je, toga ne drži. On kaže na početku: "Ukrajinski obavještajci tvrde da su u Moskvi počela brojna vojna uhićenja.". I umjesto da navede nekoliko od tih "brojnih vojnih uhićenja", autor navede dotičnog propagandistu šefa Wagnera. I kako da vjerujemo autoru nakon ovakvih neISTINITIH i neCJELOVITIH tvrdnji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare