To je to što me zanima!

Ukrajinski vojnici stižu na obuku u Hrvatsku? Diplomati poručili: Spominjala se i ta mogućnost...

Procurilo je više detalja o ulozi svake države članice, piše Politico. Najjasniju ulogu imaju Njemačka i Poljska koje su već pristale biti 'središnjice' za obuku ukrajinskih vojnika, a spominje se i Hrvatska...
Vidi originalni članak

U ponedjeljak su se ministri vanjskih poslova članica EU-a dogovorili kako će na teritoriju EU-a pokrenuti trening kampove za 15.000 ukrajinskih vojnika. Vijest je potvrdio i visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije Josep Borrell.

- Europska unija pokrenut će vojnu obuku najmanje 15.000 ukrajinskih vojnika na teritoriju pojedinih članica Europske unije - rekao je on.

VJERNA PUTINOVA SURADNICA Saunska zabavljačica Vale Čaša udarila po Zapadu: Šire lažne vijesti, Rusija nikome ne prijeti!

Za vrijeme diskusije pojavilo se više detalja o ulogama svake države članice, piše Politico. Najjasniju ulogu imaju Njemačka i Poljska koje su već pristale biti 'središnjice' za obuku ukrajinskih vojnika, želju je izrazila i Slovačka, ali nije poznato hoće li se vježbe održavati na njezinom teritoriju ili će u njima sudjelovati na neki drugi način.

'RUSIJA JE KRIVAC' VIDEO Plenković je držao govor ukrajinskim zastupnicima: 'Mi ćemo uvijek biti uz vaš narod'

No ono važnije za nas, dva diplomata za Politico su potvrdila kako se kao zemlja domaćin ovih misija spominje i Hrvatska. 

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, u Hrvatskoj bi se provodila obuka borbenih spasitelja i instruktora te dijela pripadnika inženjerije. Razmatra se i mogućnost, da zapovjedništvo Hrvatske vojske formira nekoliko mobilnih timova instruktora koji bi ukrajinske vojnike obučavali izvan Hrvatske. U tom slučaju hrvatski instruktori bi obučavali ukrajinsko pješaštvo i topnike, piše JL.

ŽENA, MAJKA, SNAJPERISTICA 'Umjesto lutki, igrala sam se s puškama, doživjela sam izdaju, zamjeram bogatima što bježe!'

Više detalja o točnom početku projekta i ulozi koju će imati Hrvatska još uvijek nije poznato. 

Sudjelovanje u obuci ukrajinskih vojnika ranije je potvrdila i Macronova Francuska, a svoj doprinos najavile su i zemlje Baltika.

RIJEČ O SABOTAŽI? Objavljeni rezultati istrage o plinovodu: 'Istjecanje plina su izazvale jake eksplozije'

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Toma123 19.10.2022.

    Koliko je ovaj rat glup. Pa nije sve za javnost, zar nitko od zapadnog svijeta nije čuo za vojnu tajnu. Takve informacije se ne daju u javnost i točka. Nisam Titov ljubitelj, ali to kod njega nikada ne bi izašlo u javnost. Rat je rat, a ne prilika za hvalisanje tko je više pomogao Ukrajini ili kome već.

  • zamadraca 19.10.2022.

    Briselsko američki pijuni poput HDZ i SDP su nas prevarili jer su namjerno zaobišli referendum za ulazak u NATO. Sad je hrvatska legitimna meta Rusa, a zbog Plenkovića je već jedan dron pao u ZG. Ovakva politika Vlade sigurno izaziva Putina da stisne gumb, i od današnjeg Zagreba napravi Vukovar kako je izgledao početkom devedesetih.

  • revoltiranstoposto 18.10.2022.

    Minhen bojna na djelu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare