To je to što me zanima!

Ulovili serijskog provalnika koji je hodao naoružan pištoljem

Policija je serijskog lopova uhitila 18. travnja u večernjim satima, a prilikom pretrage njegovog vozila pronađen je dio otuđenih predmeta i plinski pištolj, za kojeg nije imao odobrenje
Vidi originalni članak

Labinska je i pazinska policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 38-godišnji muškarac počinio čak 13 kaznenih djela teških krađa, od čega pet na labinskom, a osam na pazinskom području.

Dotični je od 15. ožujka do 18. travnja u mjestu Eržišce na području Svete Nedelje provalio u dvije vikend kuće, a iz kojih je otuđio razne alate i druge predmete oštetivši 66-godišnjaka i 60-godišnjakinju za više tisuća kuna. Također ga terete da je u istome mjestu provalio i u vikend kuću 60-godišnje vlasnice u srpnju prošle godine, a i tada je pokupio razne alate, pri čemu je vlasnicu oštetio za više tisuća kuna. Zatim je u posljednjih mjesec dana provalio i u lovački dom u mjestu Blaškovići, iz kojeg je otuđio plinsku bocu, te u obiteljsku kuću u mjestu Letaj na području Kršana, no točna materijalna šteta i otuđeni predmeti znat ce se tek po povratku 59-godišnje vlasnice u Hrvatsku.

Na pazinskom području osumnjičeni je muškarac provaljivao pak od 3. siječnja do 21. ožujka, i to na području Vranje, Boljunskog Polja i Dolenje Vasi. U Vranji je provalio u dvije nenastanjene kuće te je iz jedne otuđio razne alate i bazen na napuhavanje, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna, dok je iz druge otuđio alate i uređaje za održavanje okoliša, a materijalna šteta koja je nastala 50-godišnjem vlasniku zasad nije utvrđena. U istom mjestu provalio je i u kuću i garažu 51-godišnjeg vlasnika gdje je također otuđio alate i oštetio vlasnika za više tisuća kuna.

Svoj pohod je nastavio i u Boljunskom Polju provalom u garažu i spremište nenastanjene kuće, a gdje je otuđio plinske boce i alate, čime je 69-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Na području Dolenje Vasi počinio je čak četiri provale. Provalom tri kuće u izgradnji otuđio je kupaonski namještaj, alate i rasvjetna tijela, čime je 60-godišnjaka, 52-godišnjaka i 43-godišnjakinju oštetio za više tisuća kuna, dok je iz jedne nenastanjene kuće otuđio plinsku bocu, alate i druge predmete, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.

Policija je serijskog lopova uhitila 18. travnja u večernjim satima, a  prilikom pretrage njegovog vozila pronađen je dio otuđenih predmeta i plinski pištolj, za kojeg nije imao odobrenje. Radi prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, dok se radi počinjenja drugih kaznenih djela podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 20.04.2020.

    mora mu se priznati da nije lijen...vrijedan i pozrtvovan svojoj profesiji...😄😄😄😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare