Obavijesti

News

Komentari 1

Ulovili serijskog provalnika koji je hodao naoružan pištoljem

Ulovili serijskog provalnika koji je hodao naoružan pištoljem
1

Policija je serijskog lopova uhitila 18. travnja u večernjim satima, a prilikom pretrage njegovog vozila pronađen je dio otuđenih predmeta i plinski pištolj, za kojeg nije imao odobrenje

VIDEO

Labinska je i pazinska policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 38-godišnji muškarac počinio čak 13 kaznenih djela teških krađa, od čega pet na labinskom, a osam na pazinskom području.

Dotični je od 15. ožujka do 18. travnja u mjestu Eržišce na području Svete Nedelje provalio u dvije vikend kuće, a iz kojih je otuđio razne alate i druge predmete oštetivši 66-godišnjaka i 60-godišnjakinju za više tisuća kuna. Također ga terete da je u istome mjestu provalio i u vikend kuću 60-godišnje vlasnice u srpnju prošle godine, a i tada je pokupio razne alate, pri čemu je vlasnicu oštetio za više tisuća kuna. Zatim je u posljednjih mjesec dana provalio i u lovački dom u mjestu Blaškovići, iz kojeg je otuđio plinsku bocu, te u obiteljsku kuću u mjestu Letaj na području Kršana, no točna materijalna šteta i otuđeni predmeti znat ce se tek po povratku 59-godišnje vlasnice u Hrvatsku.

Na pazinskom području osumnjičeni je muškarac provaljivao pak od 3. siječnja do 21. ožujka, i to na području Vranje, Boljunskog Polja i Dolenje Vasi. U Vranji je provalio u dvije nenastanjene kuće te je iz jedne otuđio razne alate i bazen na napuhavanje, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna, dok je iz druge otuđio alate i uređaje za održavanje okoliša, a materijalna šteta koja je nastala 50-godišnjem vlasniku zasad nije utvrđena. U istom mjestu provalio je i u kuću i garažu 51-godišnjeg vlasnika gdje je također otuđio alate i oštetio vlasnika za više tisuća kuna.

Svoj pohod je nastavio i u Boljunskom Polju provalom u garažu i spremište nenastanjene kuće, a gdje je otuđio plinske boce i alate, čime je 69-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. Na području Dolenje Vasi počinio je čak četiri provale. Provalom tri kuće u izgradnji otuđio je kupaonski namještaj, alate i rasvjetna tijela, čime je 60-godišnjaka, 52-godišnjaka i 43-godišnjakinju oštetio za više tisuća kuna, dok je iz jedne nenastanjene kuće otuđio plinsku bocu, alate i druge predmete, čime je 43-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.

Policija je serijskog lopova uhitila 18. travnja u večernjim satima, a  prilikom pretrage njegovog vozila pronađen je dio otuđenih predmeta i plinski pištolj, za kojeg nije imao odobrenje. Radi prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv muškarca se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, dok se radi počinjenja drugih kaznenih djela podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"