To je to što me zanima!

Ulovio šarana od 27 kilograma, izvlačio ga pola sata: 'Ne jedem ih, pa sam ga vratio u vodu...'

Sinjanin Ante Bikić (24) dva dana je kampirao na jezeru Perući gdje često dolazi i lovi šarane. Šaran od 27 kilograma mu je najveći ulov dosad. Kad je počeo potezati, odmah se vidjelo da je u pitanju nešto veliko...
Vidi originalni članak

Ne tako davno britanski državljani čitatelji The Guardiana, proglasili su jezero Peruća jednim od 20 najljepših u čitavoj Europi.

Ali umjetno jezero u Dalmatinskoj zagori pored Vrlike ne obiluje samo lijepim prizorima, već i šaranima kapitalcima i vrhunskim ribičima. O njihovim ulovima više puta smo izvještavali.

Posljednji je bio krajem travnja kad je Ivica Kojić iz Potravlja ulovio 25,46 kilograma tešku ribu, a sada je taj njegov rekord oboren. Kojić nam je požurio javiti da je 24-godišnji kolega Ante Bikić izvukao skoro dva kilograma većeg šarana! 

'Većinom lovim na Perući i to baš šarane'

Bikić je rodom Sinjanin, lovio je po cijeloj regiji, a ovo mu je najznačajniji ulov. Kako to uvijek i biva, na jezeru se podigao šator, u vodu se spustila oprema, pa je preostalo tek čekati i pažljivo motriti na trzaje. 

- Dva dana sam kampirao. Kad je počeo potezati, odmah se vidjelo da je u pitanju nešto veliko. Izvlačio sam ga sigurno pola sata. Šaran od 27 kilograma mi je svakako najveći ulov do sada - spremno će Bikić.

KAPITALAC KOD KUTINE 'Drž' ga, ne puštaj!' - Kako da ga držim kad on drži mene?!

Nakon mjerenja i fotografiranja oprezno ga je spustio u vodu.  

Zakačio se na boila

- Ne jedem ih, pa ne vidim razloga da ga zadržim. Skoro uvijek ih vratim. A većinom lovim na Perući i to baš šarane - dodaje ribič. Nismo pitali koja mu je pošta, ali zanimalo nas je na kakvu ješku je šaran pao? 

- Ovaj se zakačio na boila - odgovara ribič. 

Boila su kuglice koje se svežu uz udicu, a ispuštaju aromu privlačnu ribama. Koriste se za lov na velike primjerke jer male ribe boila pretjerano ni ne zanimaju. 

IZ JEZERA PERUĆA Izvukao je šarana teškog čak 25 kila, ali ga je vratio u jezero

Prošli impozantni peručki šaran uhvaćen je na obična prokuhana zrna kukuruza. Ne znamo radi li se o istom brkatom proždrljivcu. Prije je bilo normalno da se ovakve ribe na Perući uhvate jednom godišnje, ako i toliko. U svakom slučaju, vrijeme je da im ribiči počnu davati imena. Ovaj Antin bi mogao biti Bubu. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Ružica321 23.10.2020.

    Bravo za mog sugrađanina 😍

  • max2017 23.10.2020.

    koja giricaa......

  • zveko 23.10.2020.

    Meni je to glupo, kao da lovac rani divljač, uslika ju i pusti da odšepa u prirodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare