To je to što me zanima!

HSU za umirovljenike traži da mogu raditi duže od četiri sata

Naš prijedlog, dodao je, daje mogućnost da onaj tko zna, želi i treba može raditi puno radno vrijeme jer ne predstavlja konkurenciju na tržištu koje ima ogromne potrebe za radnom snagom, kaže predsjednik HSU Silvano Hrelja
Vidi originalni članak


HSU će u saborsku proceduru uputiti izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, a žele da se svim korisnicima mirovina, uključujući i obiteljske, da mogu raditi bez limita od četiri sata koje je previdjela Vlada i dobivati mirovinu u punom iznosu. Silvano Hrelja navodi kako je to posebno važno za umirovljenike koji primaju najniže mirovine, a takvih je danas 260.000. Napominje kako se do sad pokazalo da rad umirovljenika nije bauk u zapošljavanju mladih, jer primjerice ove godine radilo oko 11.000 umirovljenika, a imamo otvorenih 150.000 radnih mjesta. 

INVESTCRO Hrvatska zaostaje za drugim zemljama, evo kako to riješiti

- Nikoga ovime ne tjeramo na rad već želimo da se onima koji žele raditi to i omogući - kazao je Hrelja. 

Apelira na vladajuće da delimitira rad umirovljenika, ako poslodavci imaju potrebu za radnom snagom. Hrelja ne očekuje da će Vlada podržati njihov prijedlog, jer je ministar Josip Aladrović već odbio takav prijedlog savjetodavnog tijela, Nacionalnog vijeća umirovljenika.

No poručuje da će se za ovo, ali i ostala rješenja za umirovljenike boriti svim sredstvima, pa ako i treba građanskim neposluhom i dolaskom umirovljenika premijeru pod prozore.

SDP podupire ovu inicijativu i najavili su da će omogućiti da se ovaj prijedlog uvrsti u hitnu saborsku proceduru. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Plehan 07.12.2019.

    Silvano se izgubio u vremenu i prostoru.

  • intellectus 06.12.2019.

    To je "pravi" predstavnik umirovljenika, taj se brine za KOGA?

  • Antares777 06.12.2019.

    Činjenica jest da radne snage nedostaje, no 4 sata za penzionere koji su u snazi i mogu raditi je dosta i previše, imamo mi i roditelje osoba s invaliditetom koji imaju skraćeno radno vrijeme od 4 sata da rade i pridonose a ne da budu na socijali i imaju status roditelja njegovatelja.... neka se njih zaposli da rade 4 sata dok su im djeca u školama i okupaciji da sačuvaju glavu i psihičko zdravlje u radnom okruženju , bar tih 4 sata i onda otiđu po svoju djecu s razvojnim poteškoćama i invaliditetom koji su za to vrijeme u obrazvnom ili rehabilitacijskom tretmanu..... svi želimo biti korisni i pridonijeti svojim radom i ostvariti mirovinu.... a u mirovini bi trebalo malo dahnuti dušom.... eto oni koji mogu.... ja ne mogu jer imam takvo dijete i do smrti ću biti okupirana time.... ali dajte ljudima priliku da budu korisni i da imaju relativno noramaln život i prihod

Komentiraj...
Vidi sve komentare