To je to što me zanima!

UN: Rusi, prestanite s ratom! Kremlj: Ne dolazi u obzir

Kremlj je u četvrtak odbacio odluku Međunarodnog suda pravde (ICJ), najvišeg suda UN-a, koji je Rusiji naredio da smjesta obustavi vojne operacije u Ukrajini
Vidi originalni članak

Kremlj je u četvrtak odbacio odluku Međunarodnog suda pravde (ICJ), najvišeg suda UN-a, koji je Rusiji naredio da smjesta obustavi vojne operacije u Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladen Bartulović ostao u Ukrajini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tu odluku ne možemo uzeti u obzir - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, naglasivši da obje strane, i Rusija i Ukrajina, moraju pristati na odluku da bi se ona potom provela u djelo.

- U ovom slučaju, nema nikakvog pristanka - dodao je Peskov.

VALENTINA MATVIJENKO Putinova bliska suradnica: Zovu je Vale Čaša, pije više od tipova, a 'proslavila' se preko saune... BOJE SE NESTAŠICE HRANE Širi se snimka iz Rusije: Ljudi se svađaju oko šećera i panično kupuju. Police gotovo prazne

Postupak pred ICJ-om inicirala je Ukrajina 26. veljače, dva dana nakon početka ruskog napada, zatraživši od suda da naredi Moskvi da zaustavi invaziju. Kijev je u srijedu pozdravio odluku suda kao "pobjedu pravde i pobjedu Ukrajine".

ICJ je osnovan 1946. da bi rješavao sporove između država. Njegove odluke su obvezujuće i na njih se ne može žaliti, no sud ne može prisiliti da ih se poštuje.

Rusija je bojkotirala ročište održano 7. i 8. ožujka, ali je u pisanom dokumentu odbacila nadležnost suda. U tom dokumentu također tvrdi da invaziju provodi u cilju samoobrane.

VELIKI PROJEKT INA započela proizvodnju plina iz nove bušotine u Jadranu VOJNICI IH NOSE U RUKSAKU VIDEO Ovo su dronovi kamikaze 'čakija' koje SAD šalje Ukrajini: Gotovo ih je nemoguće otkriti

Idi na 24sata

Komentari 36

  • kikikurti 17.03.2022.

    UN zašto to niste govorili NATO paktu već nebrojeno puta do sad? Izbjeglice do danas veslaju u Europu zbog demokratskih promjena.

  • EmilCandor 17.03.2022.

    Peskov ce, ako prezivi pad Kremlja, za godinu, dvije, pisati demanti svojih danasnjih izjava; kako je bio pod pritiskom pro-sovjetskig zloglasnog rezima i osobno Putina. Al' nikad nece priznati da je upravo jucer imao prigodu iskazati nesalaganje s tim rezimom. Zapamtite da tu priliku nije iskoristio ni danas, a nece je iskoristiti niti sutra! To su sudbine poltrona i njihovih vlada, na kojima, na zalost, pociva sudbina sirotunje svijeta. 

  • sircus 17.03.2022.

    ukrajina ce biti kolonija rusije ili amerike,odnosno zapada,i nikada samostalna

Komentiraj...
Vidi sve komentare