To je to što me zanima!

Uoči mature dijagnosticirali mu tumor, bolest ubrzo nestala...

Australija: Baxter Hutchinson je usprkos teškoj bolesti skupljao novac kako bi pomogao drugim oboljelim tinejdžerima i mladim ljudima. Mnoge je ganuo do suza...
Vidi originalni članak

Baxter Hutchinson, tinejdžer iz Zapadne Australije suočio se sa strašnom dijagnozom samo nekoliko tjedana uoči mature. Liječnici su mu dijagnosticirali dva agresivna tumora na mozgu.

Odlučili su se na riskantnu operaciju. Baxter je dva puta "umro" na stolu tijekom operacije nakon koje je nije mogao hodati, govoriti ni vidjeti, piše 7news.com.au.

Nakon teške operacije Baxter je išao mjesecima na zračenje i kemoterapije. No ovaj hrabri tinejdžer nije gubio nadu i energiju je fokusirao na skupljanje pomoći za druge oboljele tinejdžere i mlade ljude.

Uspio je prikupiti stotine tisuća dolara i svojom je pričom mnoge ganuo do suza. Nekoliko dana prije Božića Baxter i njegova obitelj su dobili najbolje moguće vijesti. Baxtera su liječnici liječili radikalnim postupkom prilagođenim njegovom tipu tumora te je bolest nestala.

Baxter (18) će sljedećih pet godina morati ići na preglede i nakon tog perioda će liječnici moći reći da je rak u remisiji i da je tinejdžer zdrav. No Baxter je već sada počeo planirati novu i uzbudljivu etapu svojeg života. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare