To je to što me zanima!

Uoči obljetnice Titove smrti policija dobila prijetnju: 'Titova kuća u Kumrovcu bit će srušena'

Dojave o bombi u Titovoj kući u Kumrovcu već su ‘normalne’ kako se bliži obljetnica smrti. Policija ipak nadzire Staro selo, a za anonimnim dojavljivačem prijetnje tragaju.
Vidi originalni članak

Na današnji dan, 4. svibnja 1980. godine u 15.05 sati je objavljeno: ‘Umro je drug Tito’.

Vijest o smrti objavio je na Televiziji Zagreb voditelj Miroslav Lilić. Od tada su prošle 42 godine. Uoči obljetnice, u utorak 3. svibnja PU krapinsko – zagorska zaprimila je prijeteći poziv: ‘Titova kuća u Kumrovcu bit će srušena!’.

Ista prijetnja stigla je jučer i na adresu redakcije 24 sata, nakon čega smo kontaktirali policiju koja je poručila kako istražuje prijetnju.

Anonimna prijetnja

Poziv je zaprimio Operativno – komunikacijski centar oko 10 sati. Poziv je bio anoniman. Kako doznajemo, muškarac koji je nazvao nije puno govorio, najavio je uništenje, rušenje rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu i potom spustio slušalicu, prenosi portal Ni Zagorje malo.

PROŠLO JE 42 GODINE 'Ja sam Tita skinuo s aparata. Ali bio je mrtav 10 minuta prije toga. Nije mu bilo spasa'

Policija, potvrđeno nam je jutros, tijekom pregleda kuće, koja je danas okosnica Muzeja na otvorenom Staro selo Kumrovec, nije pronašla nikakvu eksplozivnu napravu. No, dojave o rušenju, a do sada su to uglavnom bile o postavljanju bombe podno spomenika, već su ‘normalne’ kako se bliži obljetnica smrti. Policija ipak nadzire Staro selo, a za anonimnim dojavljivačem prijetnje tragaju.

VIDEO: GODIŠNJICA SMRTI Dan kad je cijeli Poljud plakao za Titom: 50.000 ljudi pjevalo "Druže Tito, mi ti se kunemo"

Tradicionalno, u 15.05 kod spomenika predsjedniku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije polagat će se vijenci i zapaliti svijeće, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, delegacija Općine Kumrovec i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ptica neznalica 04.05.2022.

    I loša povijest je povijest.

  • ribarica 04.05.2022.

    I mi smo kao bolji od Rusa. Titova rodna kuća u Kumrovcu je nasljeđe iz nekih davnih vremena, prije KP, socijalizma, partizana. Ta kuća je privatno vlasništvo koje nije ni ukradeno ni stečeno privatizacijom. Ta kuća je nasljedstvo Titovih sinova i unuka. Baš kao u Ukrajini, to je bilo Rusko pa ćemo mi to lijepo spržit da ne postoji, ovo je bilo Titovo pa ćemo mi to srušiti. Jadne države i još jadnijih zakona.

  • MladiRealist 04.05.2022.

    Ovaj anonimni hrabar ko i djedovi mu koji su, prerušeni u časne, galopirali prema Austriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare