To je to što me zanima!

Ured hrvatskog predsjednika o padu letjelice: Važno je izvući pouku da se više ne ponovi

Predsjednik Republike Zoran Milanović je u stalnom kontaktu s vrhom Oružanih snaga RH i sigurnosnih službi i kontinuirano informiran o tijeku istrage i svim novim saznanjima vezanim uz pad letjelice
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Milanović kontinuirano je informiran o istrazi pada bespilotne vojne letjelice u Zagrebu, a iz njegova Ureda na upit o odgovornosti ističu da krivnja nije samo na NATO-u već i članicama, ali nije vrijeme za upiranje prstom već za izvlačenje pouke da se to više ne ponovi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik Republike Zoran Milanović je u stalnom kontaktu s vrhom Oružanih snaga RH i sigurnosnih službi i kontinuirano informiran o tijeku istrage i svim novim saznanjima vezanim uz pad letjelice u četvrtak navečer na zagrebačkom Jarunu, rekli su u subotu u njegovom Uredu na upit je li predsjednik upoznat s detaljima istrage o padu vojne besposadne letjelice.

POGLEDAJTE PRIPREME ZA ISKOPAVANJE:

Što se tiče NATO saveza, kojem je Hrvatska član, kao i Mađarska i Rumunjska kroz čiji je zračni prostor bespilotna letjelica prošla, iz Ureda na upit o njihovom postupanju podsjećaju kako je svoj stav predsjednik Milanović iznio na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Ističu kako se krivca ne može tražiti samo u NATO-u već i kod država članica.

IZVANREDNA PRESICA U ZAGREBU Milanović: Radari su detektirali letjelicu. Veličine je aviona, ne znam kako je nitko nije srušio

- Ne može se tražiti krivca samo u NATO-u, odgovornost je i na državama članicama iznad kojih je letjelica prošla bez njihove reakcije. Ali nije vrijeme za upiranje prstom u bilo koga, važnije je da iz ovog događaja izvučemo pouku i da se to više ne ponovi - poručuju iz Ureda predsjednika RH.

Milanović se jučer, uz ostalo, upitao kako je moguće da jedna nesofisticirana letjelica provede skoro jedan sat na teritoriju članice NATO-a, a da to nitko ne vidi. Istaknuo je također kako je taj događaj stvar zajedničkog zapovjedništva NATO-a u Španjolskoj, koje bi sve podatke trebalo imati u najkraćem mogućem vremenu i reagirati.

NOVA RATNA ORUŽJA Borba protiv dronova i letjelica: Što Hrvatskoj nedostaje da nas opet ne iznenadi 'slučaj Jarun'

U četvrtak navečer u glavni hrvatski grad, pored Studentskog doma Stjepan Radić u kojem je 4,5 tisuće studenata pala je vojna besposadna letjelica "Tupoljev Tu-141 Striž", proizvedena još u vrijeme SSSR-a i teška nekoliko tona, a lansirana je iz Ukrajine na koju traje agresija Rusije.

Na mjestu pada traje iskapanje letjelice kojem su nazočni predstavnici DORH-a, vojske i policije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • hvala bogu što sam ateist 13.03.2022.

    ajde Predsjedniče pokušaj izvući ovu pouku - NATO i Ukrajina su slizani već dvadesetak godina, u toj relaciji Ukrajina čini sve što NATO od nje zatraži pa pretpostavimo da NATO ima nešto viška relativno zastarjelog sustava PZO Patriot jer ga i ima - sad na scenu dolazi Mlazni Krstareći projektil Tupoljev 141 dug 14 metara težak 6ipo tona koji u ukrajinskom hangaru skuplja prašinu i leži za ništa - tu sad na scenu dolazi dovitljivi NATO trgovac koji o projektilu zna sve pa i to da mu je domet 1000 kilometara i da mu je Zagreb u tom dometu pa zamoli ukrajiskog oficira da projektilom preleti par obližnjih NATO članica koje od ulaska u asocijaciju od oružja nisu kupile ni kutiju metaka nemaju nikakvu ili imaju vrlo traljavu PZO koja ne može skinuti ni poljoprivredni avion pa Hrvatskoj koja je jedna od tih slabih kupaca NATO smeća projektil zabode u sred glavnog grada - naravno efekt je postignut sad Hrvatska na brzinu traži Patriot a zna se kad nešto na brzinu kupuješ da košta barem dvostruko - izvucite pouku Predsjedniće ne skačite na prvu jutro je pametnije od noći ne gutajte Nato mamac ne trošite lovu na njihovo rashodovano smeće

  • IPswič 13.03.2022.

    Nitko od čelnika Nato pakta i država EU nije sudjelovao u nikakvom ratu. Ti isti koji ne znaju što je rat ga  potpiruju i dovode  pred naša vrata a oni su na sigurnoj lokaciji.

  • 13.03.2022.

    "Važno je izvući pouku". Nešto drugo je važno, da je predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik HV dezerter, koji pametuje već odavno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare