To je to što me zanima!

Đuro Đaković posluje stabilno: Prvi puta ostvarena neto dobit

Đuro Đaković Grupa iz Slavonskog Broda u 14 godina izgubio je skoro milijardu kuna temeljnog kapitala i to su najteži trenuci nekadašnjeg metalskog diva
Vidi originalni članak

Đuro Đaković Grupa iz Slavonskog Broda u 14 godina izgubio je skoro milijardu kuna temeljnog kapitala i to su najteži trenuci nekadašnjeg metalskog diva.

- U prošloj godini proveli smo u restrukturiranje. Bila je to godina čišćenja, napuštanja pojedinih djelatnosti, godina u kojoj su obavljena spajanja određenih firmi, ali i godina u kojoj je smanjen broj zaposlenih. Paralelno s tim radili smo na ulaganju u tvrtku i njen položaj na europskom tržištu što je u konačnici rezultiralo pomacima. Ono što je bitno je da niti u jednom trenutku nismo klonuli duhom. Izgubili smo najvećeg kupca HŽ Cargo, ali izašli smo na EU tržište. Danas ĐĐ Grupa ima 950 radnika – rekao je u ponedjeljak Tomislav Mazal, predsjednik Uprave ĐĐ Grupe na radnom doručku s novinarima.

Mazal je rekao i to da su se vremena promijenila, no, da se u Đuri Đakoviću do prije nekoliko godina ništa nije činilo, ili ono što se činilo pogrešno je urađeno. Nisu se pratili trendovi, niti se tehnološki obnavljalo. 

- Ukupno 100 milijuna kuna ušlo je u tvrtku isključivo na temelju tehničkog i tehnološkog opremanja zahvaljujući kojima je povećana i konkurentnost i kvaliteta - rekao je Marko Bogdanović, član Uprave Đuro Đaković Grupe, naglasivši pri tome kako se Grupa na mala vrata vratila i u mostogradnju spomenuvši pri tome most na Čiovu koji se upravo dovršava u Đurinim halama i koji će uskoro na montažu.

Nakon Maslenice to je prvi takav posao za Đurine radnike. Ostavljajući iza sebe ono što je bilo istaknuto je da je stabilizirano poslovanje, te je po prvi puta u četiri godine ostvarena i neto dobit.

- Natječaji za BOV su u srednjim i završnim fazama. Tu smo u par zemalja uglavnom na bliskom istoku pa ćemo vidjeti što će od toga biti realizirano - poručio je Mazal, ne prejudicirajući ishod, no ako sve bude kako je planirano u tom slučaju doći i do novog zapošljavanja stručne radne snage.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mestar 11.10.2016.

    Neznam tko je kriv, za ono sto kazu na vjestima da je taj most prenizak pa poplavljiva, ali mislim da nije to bas najbolja reklama za mostogradnju, pogotovo u euronaguzini, gdje stite svoje trziste a hoce da imaju pristup svugdje. tko se to buni i opire sklapanjem ugovora s USA nego one drzave koje vladaju euronaguzinom, medu njima je belgija, njemacka austrija, francuzi se priklonili njemcima da sve drze pod kontrolom. Nisu englezi glupi pa izglasali brexit, samo mi nemamo takovu vladu, diplomaciju ni stanovnistvo, zato i jesmo gdje jesmo u biznis svijetu.

  • štorak 10.10.2016.

    Bili ste odlični na 8.Sportskim susretima sindikata metalaca IS sindikata u Trogiru,a pogotovo kuglači, budite tak vrjednije i u poslu !

  • maxim m 10.10.2016.

    zna se ko je kumova Đuri Đaković...

Komentiraj...
Vidi sve komentare