Obavijesti

News

Komentari 8

Đuro Đaković posluje stabilno: Prvi puta ostvarena neto dobit

Đuro Đaković posluje stabilno: Prvi puta ostvarena neto dobit
1

Đuro Đaković Grupa iz Slavonskog Broda u 14 godina izgubio je skoro milijardu kuna temeljnog kapitala i to su najteži trenuci nekadašnjeg metalskog diva

VIDEO

Đuro Đaković Grupa iz Slavonskog Broda u 14 godina izgubio je skoro milijardu kuna temeljnog kapitala i to su najteži trenuci nekadašnjeg metalskog diva.

- U prošloj godini proveli smo u restrukturiranje. Bila je to godina čišćenja, napuštanja pojedinih djelatnosti, godina u kojoj su obavljena spajanja određenih firmi, ali i godina u kojoj je smanjen broj zaposlenih. Paralelno s tim radili smo na ulaganju u tvrtku i njen položaj na europskom tržištu što je u konačnici rezultiralo pomacima. Ono što je bitno je da niti u jednom trenutku nismo klonuli duhom. Izgubili smo najvećeg kupca HŽ Cargo, ali izašli smo na EU tržište. Danas ĐĐ Grupa ima 950 radnika – rekao je u ponedjeljak Tomislav Mazal, predsjednik Uprave ĐĐ Grupe na radnom doručku s novinarima.

Mazal je rekao i to da su se vremena promijenila, no, da se u Đuri Đakoviću do prije nekoliko godina ništa nije činilo, ili ono što se činilo pogrešno je urađeno. Nisu se pratili trendovi, niti se tehnološki obnavljalo. 

- Ukupno 100 milijuna kuna ušlo je u tvrtku isključivo na temelju tehničkog i tehnološkog opremanja zahvaljujući kojima je povećana i konkurentnost i kvaliteta - rekao je Marko Bogdanović, član Uprave Đuro Đaković Grupe, naglasivši pri tome kako se Grupa na mala vrata vratila i u mostogradnju spomenuvši pri tome most na Čiovu koji se upravo dovršava u Đurinim halama i koji će uskoro na montažu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon Maslenice to je prvi takav posao za Đurine radnike. Ostavljajući iza sebe ono što je bilo istaknuto je da je stabilizirano poslovanje, te je po prvi puta u četiri godine ostvarena i neto dobit.

- Natječaji za BOV su u srednjim i završnim fazama. Tu smo u par zemalja uglavnom na bliskom istoku pa ćemo vidjeti što će od toga biti realizirano - poručio je Mazal, ne prejudicirajući ishod, no ako sve bude kako je planirano u tom slučaju doći i do novog zapošljavanja stručne radne snage.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke