To je to što me zanima!

Vatrogasci podijelili video: Zašto je kombinacija vatre i medicinskog kisika opasna?

Nedavni incidenti u zdravstvenim ustanovama diljem svijeta naglašavaju potrebu za podizanjem svijesti o opasnostima vezanim uz zrak obogaćen kisikom, posebno tijekom pandemije covida-19, napisali su vatrogasci
Vidi originalni članak

Vatrogasna postrojba Zagreb zbog nedavnog je slučaja požara u bolnici u Novom Marofu u kojem je izgorio pacijent objavila video koji upozorava na opasnosti koje vatra u kombinacjii s medicinskim kisikom može uzrokovati.

STRADAO U POŽARU APARATA ZA KISIK Beroš o tragediji u N. Marofu: Sve ćemo učiniti da utvrdimo kako je došlo do smrti pacijenta

- Nedavni incidenti u zdravstvenim ustanovama diljem svijeta naglašavaju potrebu za podizanjem svijesti o opasnostima vezanim uz zrak obogaćen kisikom, posebno tijekom pandemije covida-19. Potencijalne opasnosti povezane sa zrakom koji je obogaćen kisikom odavno su dobro poznate. U brojnim publikacija dane su upute i upozorava se osoblje koje radi s kisikom na opasnosti od požara i eksplozije pri radu s kisikom - stoji u objavi Vatrogasne postrojbe Zagreb. 

POLICIJA O TRAGEDIJI U NOVOM MAROFU: 'Požar izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora pa se proširio na krevet'

Još uvijek nije poznat uzrok požara u bolnici u Novom Marofu

Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio u petak oko 12.30 sati u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti na odjelu produženog liječenja u Novom Marofu, uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak.

IZGORIO U BOLNICI Stjepan Slatina (48) izgorio u bolnici, obitelj shrvana: ‘Strašno da je tako preminuo’

On je  u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 01.08.2021.

    Nije do kisika, do vatre je , a jačina i temperatura vatre ovisi o količini kisika. Pustimo kisik na miru, nađimo uzrok zapaljenja.

  • 01.08.2021.

    Nisu mogli ni cigareta niti upaljač izazvati požar, osim ako kisik nije izlazio iz oštećene cjevčice ili spoja dviju cjevčica

  • jo2hn8ny 01.08.2021.

    Koliko se ne varam pacijent ovu cjevčicu ima u nosu, a ne ustima što ima za posljedicu da je žar udaljen od izvora čistoga kisika. Griješim li u svojem razmišljanju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare