News

Komentari 160

Stjepan Slatina (48) izgorio u bolnici, obitelj shrvana: ‘Strašno da je tako preminuo’

Stjepan Slatina (48) izgorio u bolnici, obitelj shrvana: ‘Strašno da je tako preminuo’

Trebao se oporaviti u Novom Marofu nakon još jedne u nizu teških operacija. No dok je ležao u bolničkom krevetu, buknuo je požar zbog 'djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora'

Uvijek je bio samozatajan, radio je naporno kod kuće do zadnjega, kazala nam je jučer Štefica Slatina, majka Stjepana (48) iz Orehovca kraj Novog Marofa koji je u petak izgorio u bolnici.

Vidno umorna i crvenih otečenih očiju, primila nas je u svom skromnom domu. Stjepanov brat blizanac Ivica šutke je sjedio pogleda usmjerenog u pod. Kažu nam kako su oboje znali da je Stjepan teško bolestan i da mu nije ostalo mnogo vremena, ali ni u snu se nisu nadali da će izgorjeti spojen na aparat za kisik.

Podsjetimo, varaždinska policija izvijestila je kako je u petak oko 12.30 sati u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja u Novome Marofu u sobi izbio požar u kojemu je poginuo 48-godišnjak. Nakon očevida utvrdili su da je požar izbio “uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora” te se proširio na krevet i tijelo nesretnika. On je u požaru potpuno izgorio.

- Stjepan je prije četiri godine obolio na bubrege, oba su mu otkazala i bio je na dijalizi, svaki drugi dan je išao u bolnicu na dijalizu. Kasnije je dobio i karcinom želuca, trećinu želuca su mu odrezali. U utorak prije dva tjedna mu je bilo jako loše. Žalio se da ga boli trbuh. Odvezli su ga u varaždinsku bolnicu, gdje su rekli da ima zapetljaj crijeva te su ga opet operirali. Nakon operacije bio je tjedan dana u varaždinskoj bolnici, a zatim su ga poslali na oporavak u Novi Marof - govori nam Štefica.

Kaže da je u Specijalnoj bolnici u Novome Marofu dobio i upalu pluća te da mu je u četvrtak pozlilo, zbog čega su ga opet bili prebacili u varaždinsku bolnicu. Upravo zbog toga je njegov brat Ivica, koji ga je u petak želio posjetiti, krenuo u varaždinsku bolnicu, no samo je doznao da su njegova brata vratili u Novi Marof.

- Oko 13 sati sam zvala bolnicu da pitam kako je. Pola sata ili sat vremena kasnije nazvala nas je liječnica i rekla da je Stjepan preminuo. Mislili smo, što možemo, bio je teško bolestan i zapravo smo to i očekivali. Nismo očekivali da će izgorjet. Strašno da je tako preminuo - ogorčena je Štefica. Dodaje da ni nju ni Ivicu nitko od nadležnih iz policije ili Državnog odvjetništva nije nazvao kako bi im dao bilo kakvu službenu informaciju.

- Samo su nam rekli da će u ponedjeljak obaviti obdukciju te da će onda znati više o tome kako je preminuo - priča Štefica, a Ivici se oči pune suzama. Druge rodbine nemaju, Štefičin suprug preminuo je prije osam godina, a još prije umrli su njegovi roditelji. Braća se nikad nisu ženila, pa je kuća ostala lišena dječje vike i smijeha.

Pitamo ih je li Stjepan pušio te jesu li čuli da se sumnja kako je sam prouzročio požar u kojemu je preminuo jer je htio zapaliti cigaretu.

- On je bio strastveni pušač. Dok je bio kod kuće, pušio je po tri kutije na dan, možda i više. Stalno je jednu na drugu palio. Kad su ga odvezli u Marof, tražio je da mu donesem cigarete. Nije mi jasno kako je uopće mogao sam zapaliti cigaretu kad je bio nepokretan i obje ruke bile su mu pune cjevčica. U danima prije smrti bio je kost i koža te je jedva i govorio - tužno je kazala Štefica.