To je to što me zanima!

Vatru kraj spremnika Ine gasilo je 80 vatrogasaca

Dok je snimao gašenje požara u Splitu stanar obližnje kuće Senad Ahmeti prijetio je snimatelju RTL-a. Policajci nisu uopće reagirali na prijetnje
Vidi originalni članak

Planulo je u utorak oko podne. Vatra se širila prema Ininim spremnicima. Ne znam ima li uopće išta u njima. Pola je Splita bilo u dimu, rekao nam je čitatelj Mario V. koji je u utorak snimio požar na splitskom dijelu Kopilica.
- Dovezli su vatrogasna vozila i oko 13,30 požar su stavili pod kontrolu - prenio nam je Mario prizore s požarišta.
Oko 6000 četvornih metara je izgorjelo. Vatra je buknula u blizini imanja obitelji Ahmeti. Prije nekoliko dana požar je buknuo gotovo na istom mjestu. Tada je vatrogasac dobio šaku u glavu od najmlađeg člana porodice Senada Ahmetija (17). Naime, tri starija brata u zatvoru su zbog dilanja droge. Senad je također već poznat policiji jer je u travnju ove godine prijetio Istražnom sucu Stanku Grbavcu jer mu nije dopustio zajednički posjet s majkom osuđenoj braći. Senad je i ovom prilikom pokazao svoju naglu ćud, kao i njegova majka Nada. Njih dvoje su napali snimatelja RTL televizije koji je pokušavao snimiti požar.
- Ne snimaj, odj...i, pustit ću psa pa neka te rastrga. Poslije ću reći da se sam istrgnuo s lanca - prijetila je Nada Tufekčić privezanim pit bullom.
Najžalosnija je bila reakcija dvojice policajaca. Dok su Senad Ahmeti i njegova majka gurali i prijetili smimatelju, iako se čak nije ni nalazio na njihovom posjedu, policajac je mirno gledao i savjetovao snimatelju da ih prijavi u postaji. Požar su ugasili za oko sat vremen. Gasilo ga je 80 vatrogasaca sa 20 vozila. Izgorjela je trava i nisko raslinje pa nema  veće štete.
- Statistike kažu da 80 posto požara uzrokuje čovjek. Zato apeliram ljude da se pridržavaju zakona i ne pale vatru na otvorenom prostoru u razdoblju u kojem je to zakonski zabranjeno - rekao je zapovjednik vatrogasaca Felicio Parčina.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Plavi_92 12.09.2009.

    glavna vijest požar a onda redakcija malo ubaci i to kako policija nije čuvala rtl-ovog snimatelja. dobro su mu i rekli, ako smatra da je prijetnja ozbiljna nek prijavi u postaji. otkud su baš njemu prijetili od milijun ljudi na požaru?

  • vtoplek 08.09.2009.

    Bože dragi, pa jesu li tamo čuli za urbanistički plan, pa to izgleda kao kad gledam Bejrut na televiziji......................, a ja ne mogu ni garažu napraviti bez papira.............

Komentiraj...
Vidi sve komentare