Obavijesti

News

Komentari 2

Vatru kraj spremnika Ine gasilo je 80 vatrogasaca

Vatru kraj spremnika Ine gasilo je 80 vatrogasaca
8

Dok je snimao gašenje požara u Splitu stanar obližnje kuće Senad Ahmeti prijetio je snimatelju RTL-a. Policajci nisu uopće reagirali na prijetnje

VIDEO

Planulo je u utorak oko podne. Vatra se širila prema Ininim spremnicima. Ne znam ima li uopće išta u njima. Pola je Splita bilo u dimu, rekao nam je čitatelj Mario V. koji je u utorak snimio požar na splitskom dijelu Kopilica.
- Dovezli su vatrogasna vozila i oko 13,30 požar su stavili pod kontrolu - prenio nam je Mario prizore s požarišta.
Oko 6000 četvornih metara je izgorjelo. Vatra je buknula u blizini imanja obitelji Ahmeti. Prije nekoliko dana požar je buknuo gotovo na istom mjestu. Tada je vatrogasac dobio šaku u glavu od najmlađeg člana porodice Senada Ahmetija (17). Naime, tri starija brata u zatvoru su zbog dilanja droge. Senad je također već poznat policiji jer je u travnju ove godine prijetio Istražnom sucu Stanku Grbavcu jer mu nije dopustio zajednički posjet s majkom osuđenoj braći. Senad je i ovom prilikom pokazao svoju naglu ćud, kao i njegova majka Nada. Njih dvoje su napali snimatelja RTL televizije koji je pokušavao snimiti požar.
- Ne snimaj, odj...i, pustit ću psa pa neka te rastrga. Poslije ću reći da se sam istrgnuo s lanca - prijetila je Nada Tufekčić privezanim pit bullom.
Najžalosnija je bila reakcija dvojice policajaca. Dok su Senad Ahmeti i njegova majka gurali i prijetili smimatelju, iako se čak nije ni nalazio na njihovom posjedu, policajac je mirno gledao i savjetovao snimatelju da ih prijavi u postaji. Požar su ugasili za oko sat vremen. Gasilo ga je 80 vatrogasaca sa 20 vozila. Izgorjela je trava i nisko raslinje pa nema  veće štete.
- Statistike kažu da 80 posto požara uzrokuje čovjek. Zato apeliram ljude da se pridržavaju zakona i ne pale vatru na otvorenom prostoru u razdoblju u kojem je to zakonski zabranjeno - rekao je zapovjednik vatrogasaca Felicio Parčina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.