To je to što me zanima!

Već 20 godina "plače" kristale, a liječnici ne znaju što joj je

Brazil: Lauri (35) se u očima stvaraju bijele naslage. Ponekad danima iz očiju izvlači i po 30 "kristala". Posjetila je brojne liječnike no i dalje za nju nema lijeka
Vidi originalni članak

Laura Ponce (35) teta u vrtiću iz Linsa u Brazilu boluje od rijetkog poremećaja i plače "kristale". U očima joj se stvaraju bijele mrlje koje se stvrdnu kada joj oči trepere te se na kraju pretvaraju u kristale. Nakupljaju joj se tjednima, a novi se stvaraju kada stare uspije "izbaciti" iz oka. Nekoliko puta je morala otići na bolovanje. Jednom su joj liječnici u istom danu izvukli 30 naslaga iz oka. 

- Kada se naslage stvrdnu, osjećam jaku bol - kaže Laura. Dodaje da su joj se naslage u očima počele stvarati kada je imala 15 godina. Oči su joj se počele puniti "nepoznatom bijelom tvari". Odmah je pozvala majku Marissu . Pokušala joj je iz natečenog oka izvaditi naslagu, koja se povećavala. 

- Izvukle smo je van, a onda smo otišle na hitnu. Liječnici nisu mogli objasniti što mi je - kaže Laura. Liječnici za nju dosad nisu našli lijek. 

- Naslage mi se u očima stvaraju svakih nekoliko mjeseci. Posjetila sam brojne liječnike i nitko ne zna što mi je - kaže Laura. Frustrirana je kaže, što često ne može raditi.

- Prije dvije godine i šest mjeseci, svaki dan izvukla sam iz oka oko 30 membrana - kaže Laura. Liječnici priznaju da takav slučaj ne postoji u medicinskoj literaturi, ali kažu da daju sve od sebe kao bi pomogli Lauri. Dali su joj i posebne kapi za oči koje joj malo ublažavaju tegobe, piše OddityCentral. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • istina888 19.08.2015.

    Ako je istinito nije baš zgodno ni za vidjeti a ne trpjeti bol.

  • Thunderica 19.08.2015.

    Čudno da se počelo odjednom pojavljivati sa 15 god.Možda ima neke veze sa pubertetom tj. hormonima,ili hipofizom.ili ...sa benignim tumorom na mozgu????uff što sve nisam nabrojala,ali jedno znam da je gadan osjećaj kad ti trepavica upadne u oko a kamoli ovo.strava

  • svejedobro 18.08.2015.

    Užasno izgleda, sigurno je bolno, jadna žena

Komentiraj...
Vidi sve komentare