Obavijesti

News

Komentari 18

Već 20 godina "plače" kristale, a liječnici ne znaju što joj je

Već 20 godina "plače" kristale, a liječnici ne znaju što joj je
3

Brazil: Lauri (35) se u očima stvaraju bijele naslage. Ponekad danima iz očiju izvlači i po 30 "kristala". Posjetila je brojne liječnike no i dalje za nju nema lijeka

VIDEO

Laura Ponce (35) teta u vrtiću iz Linsa u Brazilu boluje od rijetkog poremećaja i plače "kristale". U očima joj se stvaraju bijele mrlje koje se stvrdnu kada joj oči trepere te se na kraju pretvaraju u kristale. Nakupljaju joj se tjednima, a novi se stvaraju kada stare uspije "izbaciti" iz oka. Nekoliko puta je morala otići na bolovanje. Jednom su joj liječnici u istom danu izvukli 30 naslaga iz oka. 

- Kada se naslage stvrdnu, osjećam jaku bol - kaže Laura. Dodaje da su joj se naslage u očima počele stvarati kada je imala 15 godina. Oči su joj se počele puniti "nepoznatom bijelom tvari". Odmah je pozvala majku Marissu . Pokušala joj je iz natečenog oka izvaditi naslagu, koja se povećavala. 

- Izvukle smo je van, a onda smo otišle na hitnu. Liječnici nisu mogli objasniti što mi je - kaže Laura. Liječnici za nju dosad nisu našli lijek. 

- Naslage mi se u očima stvaraju svakih nekoliko mjeseci. Posjetila sam brojne liječnike i nitko ne zna što mi je - kaže Laura. Frustrirana je kaže, što često ne može raditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prije dvije godine i šest mjeseci, svaki dan izvukla sam iz oka oko 30 membrana - kaže Laura. Liječnici priznaju da takav slučaj ne postoji u medicinskoj literaturi, ali kažu da daju sve od sebe kao bi pomogli Lauri. Dali su joj i posebne kapi za oči koje joj malo ublažavaju tegobe, piše OddityCentral. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a